Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Ψωμάκια με κεράσια!


Ψωμάκια φρούτων

Για τη ζύμη
300 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2κ,σ σουσάμι
2 κ,σ λάδι
3 κ,σ φουντούκια χοντροκομμένα
1 φακελάκι μαγιά ξερή
120 γρ χυμό μήλου
Για τη γέμιση
200 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσια
1 σοκολάτα υγείας

Πώς γίνετε;
Κάνουμε τη ζύμη με όλα τα υλικά και την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει η ζύμη τη χωρίζουμε, και την κάνουμε μπαλάκια,  τα ανοίγουμε λίγο και τα γεμίζουμε με 1 ή 2 κεράσια, και 1 κομματάκι σοκολάτα, τα κλίνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλά βουτυρωμένο.

Βουτυρώνουμε τα μπαλάκια ρίχνουμε και λίγο σουσάμι,και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. 
Τα ψήνουμε 40με 45 λεπτά στους 180 βαθμούς,
 
Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη,ή τα σερβίρουμε με σάλτσα κερασιών.


Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Λαχματζούν! ¨Ο,τι πρέπει για μπύρα!


Ρολά Λαχμαντζούν

Ζύμη
370 γ ρ αλεύρι
70 γ ρ Βιτάμ
2 αυγά
100 γ ρ γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξερή
Αλάτι

Γέμιση
200 γ ρ κιμά
1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
4 κουταλιές λάδι
1 κγλ κύμινο
½ κγλ κάρυ
2  ντομάτες τριμμένες
Αλάτι πιπέρι
Σωτάρουμε τα υλικά της γέμισης μέχρι να μείνουν χωρίς υγρά.

Αφού κάνουμε τη ζύμη την αφήνουμε να φουσκώσει μισή ώρα.
Την χωρίζουμε στα δυο και  ανοίγουμε ένα φύλλο, απλώνουμε τη μισή γεμίσει, το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο και το κάνουμε ρολό, το κόβουμε σε φέτες  3 εκατοστών, και τοποθετούμε τα ρολά  σε λαδόκολλα όρθια, τα ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.



Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Κρέπα φούρνου με κεράσια!


Κρέπα διαίτης με κεράσια

100 γρ αλεύρι
300 γρ γάλα
1 κ,σ βιτάμ λιωμένο
1 κ,σ φρουκτόζη
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
2 φλιτζάνια κεράσια χωρίς κουκούτσια
2 κ, σ φρουκτόζη
3 κ, σ φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κεράσια,  με τις 2 κουταλιές φρουκτόζη σε δυνατή  φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπόλ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι με το αλεύρι και τα χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά.

Βάζουμε μία λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας , την περνάμε με λιγάκι βιτάμ ,  απλώνουμε τα μισά κεράσια και τα φουντούκια,  και ρίχνουμε τον χυλό.

Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

Το βγάζουμε και όσο είναι ζεστό το κάνουμε ρολό.

Το σερβίρουμε με τα υπόλοιπα κεράσια που έχουμε κρατήσει.

Είναι νόστιμο! Εύκολο  και διαιτητικό γλυκάκι.

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Αφράτα Μπιφτέκια!


Μπιφτέκια με σουμάκ

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 αυγό
1 φλιτζάνι ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
2 κ,σ  ρίγανη φρέσκια
1κγλ κύμινο
1 κγλ σουμάκ μπαχαρικό της Ανατολής
3 κ,σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι και πιπέρι

Πώς τα κάνουμε;
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά για 10 λεπτά ,αυτό είναι το μυστικό για αφράτα μπιφτέκια
Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για ½ ώρα, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε ή στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι 
.


Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Κρέπα στο φούρνο με ζαμπόν και τυρί!


Κρέπα φούρνου!


Για το χυλό:

130 γρ αλεύρι 1 φλιτζάνι περίπου
300 γρ γάλα
1 αυγό
1 κ,σ βιτάμ λιωμένο
1 κγλ αλάτι

Για τη γέμιση:
3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
½ φλιτζάνι κασέρι τριμμένο

Πώς το κάνουμε;

Χτυπάμε τα υλικά για το χυλό στο μίξερ. 

Βάζουμε στο ταψί της κουζίνας μία λαδόκολλα τη  βουτυρώνουμε  με 1 κουταλάκι βιτάμ απλώνουμε τη γαλοπούλα και ρίχνουμε το χυλό,  ο χυλός θα  είναι αραιός, ρίχνουμε και το κασέρι παντού και ψήνουμε 20 λεπτά στους 200  βαθμούς ή μέχρι να φουσκώσει, και να ροδίσει.


Σηκώνουμε τη λαδόκολλα και κάνουμε την κρέπα ρολό.


Καλή μας όρεξη!



Τέλεια και πανεύκολη για Μπυρίτσα ότι πρέπει.


Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Σύκο γλυκό του κουταλιού!


Σύκο γλυκό του κουταλιού



40 σύκα Μαγιάτικα άγρια
4 ποτήρια ζάχαρη ή 1 κιλό
4 ποτήρια νερό
1 λεμόνι το χυμό
2 κ,σ μέλι
5 γαρίφαλα τυλιγμένα σε τούλι
λίγο γαλαζόπετρα όσο 1 στραγάλι
Εκτέλεση
Σας δίνω τη συνταγή για 40 σύκα άσχετα αν εγώ έκανα  363 σύκα παρακαλώ! 


Να έχουμε να μοιράζουμε. έκανα 1 κιλό με αμύγδαλα , 2 κιλά με καρύδια γεμισμένα και μέλι.


Έγιναν υπέροχα!




Λοιπόν πλένουμε τα σύκα καλά και με ένα μαχαιράκι κόβουμε κυκλικά λίγο στη βάση του σύκου

.

 Τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα  με νερό να τα σκεπάζει κα ρίχνουμε και τη γαλαζόπετρα και τα βράζουμε 10 λεπτά τα στραγγίζουμε και τα πλένουμε στύβοντας τα ξαναβράζουμε άλλες 2 φορές αλλάζοντας το νερό για 3 λεπτά κάθε φορά .τα βάζουμε να στραγγίζουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι.


Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό, 1 κιλό ζάχαρη  και τα γαρίφαλα βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά  βγάζουμε το τούλι με τα γαρίφαλα γιατί θέλουμε μόνο το άρωμά αλλιώς θα μας σκουρύνει το σιρόπι και βάζουμε τα σύκα αφού τα γεμίσουμε με αμύγδαλο, ή καρύδι 

.
Τα βράζουμε 10 λεπτά και τα αφήνουμε μέχρι τη άλλη μέρα να βγάλουν τα σύκα τα υγρά τους.



Τα ξαναβράζουμε άλλα 15 λεπτά  βάζοντας το μέλι ,σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Το ξαφρίζουμε και  ρίχνουμε στο τέλος το χυμό λεμονιού δίνοντας τους ακόμη μία βράση.



Καλή όρεξη!!!

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Αφιερωμένο!


Αφιερωμένο !
Στους αγαπημένους μου στη Σουηδία στη Γερμανία και Αμερική
Αδελφούλα μου  τα τριαντάφυλλα άνθησαν σε περιμένω να κάνουμε βόλτες στην αυλή με  ένα φλιτζάνι καφέ στο χέρι.


Οι κινέζοι λένε μία παροιμία!
Για να είσαι ευτυχισμένος 1 ώρα μέθυσε, για 1 μήνα παντρέψου, για μια ζωή ασχολήσου με τα ζώα, και γίνε κηπουρός. Το προσπαθούμε!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ