Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Γιαουρτόγλυκο στο ποτήρι!




Δροσερό καλοκαιρινό γλυκάκι
200 γρ φυτική σαντιγί
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
5 μπισκότα τριμμένα
200 γρ κεράσι κομπόστα ή ότι φρούτα έχουμε

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη σαντιγί με το γιαούρτι, με τον αυγογδάρτη, πήζει γρήγορα, βάζουμε 3 κουταλιές ζωμό από την κομπόστα για να πάρει λίγο χρώμα.

Ζεσταίνουμε το χυμό και τα κεράσια, αραιώνουμε σε ένα ποτηράκι με νερό 2 κουταλάκια κόρν φλάουερ,  και το ρίχνουμε στα κεράσια, το βράζουμε μέχρι να πήξει το σιρόπι, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βάζουμε σε ποτήρια λίγο μπισκότο, κρέμα, και μετά το σιρόπι.
Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.




το κηπόσπιτό μας

Τα ντοματίνια μας





Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Μυζήθρα σπιτική!


Υλικά:
3 κιλά γάλα φρέσκο . ή παστεριωμένο
½ φλιτζανάκι του καφέ λεμόνι χυμό, η ξύδι άσπρο

Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα σε σιγανή φωτιά, όταν φουσκώσει ρίχνουμε το λεμόνι περιμετρικά, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και βλέπουμε ότι κόβει το γάλα,  και γίνετε μια σπυρωτή μάζα, βάζουμε μια τσαντήλα σε ένα τρυπητό, αυτό για τα μακαρόνια, αδειάζουμε τη μυζήθρα και την αφήνουμε να στραγγίσε,ι εγώ διπλώνω την τσαντήλα και βάζω επάνω  ένα τάπερ με νερό,  και στραγγίζει γρήγορα, σε 1 ώρα είναι έτοιμη. όταν στραγγίσει βάζω πάνω κάτω λίγο χοντρό αλάτι, και τη συντηρώ σε τάπερ.

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Σοκολατένια κεκάκια! Αχ αυτή η σοκολάτα!!!






Αγαπημένη σοκολάτα
Κέικ ή κεκάκια

300 γρ κουβερτούρα
160 γρ βούτυρο
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπέν μαρί τη σοκολάτα και βούτυρο
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη
Ανακατεύουμε τα αυγά, τη σοκολάτα,  και ρίχνουμε απαλά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  ψήνουμε 20 λεπτά, στους 170 βαθμούς, ή  σε φορμάκια χάρτινα, για 8 λεπτά.

Χοιρινό στο φούρνο με λαχανικά!




½ κιλό χοιρινό σε κύβους μαριναρισμένο
Για τη μαριναδα
2 κ,σ μουστάρδα
2 κ,σ κέτσαπ
3 κ,σ λάδι
1 κ,σ κοκκινο πιπέρι γλυκό
1κγλ κόκκινο πιπέρι καυτερό
Μαρινάρουμε το κρέας για 24 ώρες

Για τα λαχανικά χρειαζόμαστε
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
4 πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
3 μέτριες ντομάτες
4 πιπεριές πράσινες
4 κ,σ ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Αρωματικά όπως θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη.


Κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες και τα βάζουμε σε μία γάστρα, βάζουμε και το κρέας, τα αρωματικά, το αλάτι, το πιπέρι, και το λάδι.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Υπέροχο καλοκαιρινό φαγάκι!!!!!!!!

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

τσίζκέικ γιαουρτιού


Τσίζκέικ με βύσσινο



Για τη βάση
1 πακέτο πτιμπέρ μπισκότα τριμμένα
100 γρμ  βιτάμ
50 γρμ φουντούκια τριμμένα

Για την κρέμα
500 γρμ  σαντιγί φυτική
500 γρμ στραγγιστό γιαούρτι
3 κ,σ σιρόπι βύσσινο

Για την επικάλυψη
1 κομπόστα βύσσινο
2 κγλ κόρν φλάουερ

Εκτέλεση
Κάνουμε τη βάση,  λιώνουμε το βιτάμ, και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα, και τα φουντούκια, τα βάζουμε σε μία ταρτιέρα και τα πατάμε με ένα ποτήρι ή με τα χέρια μας για να κάνουμε τη βάση.
Χτυπάμε τη σαντιγί, και ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι, με το σιρόπι, το στρώνουμε επάνω από τα μπισκότα.
Σε ένα κατσαρολάκι  ζεσταίνουμε το σιρόπι με τα βύσσινα, αραιώνουμε σε λίγο νερό 1 φλιτζανάκι περίπου το κόρν φλάουερ, και το ανακατεύουμε στα βύσσινα μέχρι να πήξη το σιρόπι, να γίνει σαν ζελέ, το απλώνουμε επάνω στην κρέμα, και το  βάζουμε  για 3 ώρες στο ψυγείο.



Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Δαμάσκηνα γλυκό

Δαμάσκηνα  με Αμαρέττο



1 κιλό δαμάσκηνα
500 γρ ζάχαρη
1 φλιτζάνι Αμαρέττο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα δαμάσκηνα αφού τους βγάλουμε τα κουκούτσια με τη ζάχαρη για 15 με 20 λεπτά, ρίχνουμε και το αμαρέττο, τους δίνουμε μια βράσει ακόμη, και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.






Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Σαλάτα με ντοματίνια!

 ¨Ολα απο τον κήπο μας
ντοματοσαλάτα







Μύδια ουζομεζές!


Μύδια παντρεμένα

1/2κιλό μύδια την ψίχα
Για την γέμιση
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ,σ ελαιόλαδο
2 κ,σ αρωματικά δυόσμο, μαιδανό, θυμάρι μαντζουράνα, και ρίγανη, φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κ,σ αλεύρι για πανάρισμα

Εκτέλεση
Κάνουμε μία πάστα με τα υλικά της γέμισης,  και γεμίζουμε τα μισά μύδια, καπακώνουμε με τα υπόλοιπα.

Τα αλευρώνουμε, και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, και από τις δύο πλευρές, για 1 με 2 λεπτά, τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας, να απορροφηθούν τα πολλά λάδια.

Υπέροχος ουζομεζές!!!




Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Βύσσινο γλυκό!



Βύσσινο γλυκό

2 κιλά βύσσινα
2 κιλά ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
100 γρ αμαρέττο

Εκτέλεση
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα βύσσινα, και τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη, τα αφήνουμε για ένα βράδυ να βγάλουν το ζουμί τους, την άλλη μέρα τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι, περίπου μισή ώρα προς το τέλος βάζουμε το λεμόνι και το αμαρέττο.
Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

κολοκυθοκεφτέδες


 Κολοκυθοκεφτέδες

2 κολοκυθάκια τριμμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκια κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
1 κγλ  ξερή μαγιά
½ ποτήρι σόδα
1 ματσάκι αρωματικά άνηθο, μαιδανό, δυόσμο
Εκτέλεση
Κάνουμε κουρκούτι με το αλεύρι τη μαγιά, το αυγό,  τη σόδα, ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, τα αρωματικά, το σκόρδο, αλάτι  και πιπέρι. Τα αφήνουμε1/2 ώρα να φουσκώσει ο χυλός, τηγανίζουμε σε καυτό λάδι  τους κολοκυθοκεφτέδες  ρίχνοντας με ένα κουτάλι το χυλό.
 
Αν έχουμε κολοκυθολούλουδα τα βουτάμε στο χυλό και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.





Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Κολοκυθοκορφάδες ντολμαδάκια!


Ντολμαδάκια με κολοκυθοκορφάδες ή κολοκυθολούλουδα!!



Υλικά:
Άνθη από κολοκύθια

Για τη γέμιση
½ κιλό κιμά
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 ματσάκι αρωματικά, άνηθο, μαιδανό ,δυόσμο

Εκτέλεση
Βγάζουμε τον στήμονα από τα κολοκυθολούλουδα, τα γεμίζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση   τα κλίνουμε και τα αραδιάζουμε στην κατσαρόλα, βάζουμε λίγο αλάτι, και λάδι, και ένα πιάτο ανάποδα να μην μας διαλυθούν, βάζουμε νερό, σχεδόν να σκεπαστούν, τα βράζουμε μισή ώρα, και κάνουμε αυγολέμονο, με 1 αυγό και 1 λεμόνι. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ