Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Διαίτης


Κοτόπουλο με λάχανο διαίτης

2φιλέτα ή μπούτια κοτόπουλο
2 φλιτζάνια λάχανο άσπρο
2 κ,σ πετιμέζι ή κρασί μπαλσάμικο
Αλάτι πιπέρι
1 κ,σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, και τηγανίζουμε το κοτόπουλο, όταν ροδίσει ,και από τις δύο πλευρές , ρίχνουμε το λάχανο, το σοτάρουμε λίγο με το κοτόπουλο.

βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, και το ρετσέλι, ανακατεύουμε ,όταν μαραθεί το λάχανο, θέλει μερικά λεπτά, κλίνουμε τη φωτιά, και το αφήνουμε για λίγο ακόμη, σκεπασμένο, να δέσουν οι γεύσεις.

Γίνετε πεντανόστιμο!


Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Δίαιτα


Γαλοπούλα σαλάτα διαίτης 

1φιλέτο γαλοπούλας ψητό σε φέτες
1 αγγουράκι σε κύβους
2 ντομάτες σε φέτες
4 μικρούς  ντάκους κρίθινους βρεγμένους
1 κ,σ μαγιονέζα
Αλάτι πιπέρι
Χυμό λεμονιού

Ένα πιάτο διαίτης, όπως καταλάβατε είμαστε σε δίαιτα, καλοκαίρι τέλος!
Για λίγο καιρό, θα τρώμε ελαφριά!
Νόστιμες σαλάτες, και ελαφριά γεύματα, όπως είναι το σημερινό πιάτο, που είναι ένα κανονικό γεύμα, χωρίς πολλές θερμίδες.

Ψήνουμε το φιλέτο σε αντικολιτικό τηγάνι, αφού το μαρινάρουμε σε λίγο λάδι, λίγο ξύδι μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι, το κόβουμε σε φετούλες  και το ανακατεύουμε με τα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά.
Καλή όρεξη!




Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Πατάτες ογκρατέν!


Πατάτες ογκρατέν

 1 κιλό πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
100 γρ μπέικον
250 γρ μανιτάρια
4 κ,σ καλαμπόκι
2 αυγά
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι γάλα
200 γρ διάφορα κασέρια τριμμένα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε και τις βράζουμε με λίγο αλάτι.

Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα πιρέξ βουτυρωμένο.

Τσιγαρίζουμε το μπέικον με το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, και το καλαμπόκι, και τα ανακατεύουμε με τις 
 πατάτες.


Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα,  το γάλα, βάζουμε και το κασέρι, και τα ρίχνουμε στις πατάτες, πασπαλίζουμε με κασέρι και αμύγδαλα φιλέ.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τάρτα με βλίτα και ανθότυρο!


Τάρτα με βλίτα


Για την ζύμη
400 γρ αλεύρι
200 γρ βούτυρο
2 αυγά
5 κ,σ νερό
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
2 φλιτζάνια βλίτα ζεματισμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γρ γαλοπούλα καπνιστή
150 ανθότυρο ή μυζήθρα
200 γρ κασέρι τριμμένο
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι γάλα
3 αυγά
Αλάτι πιπέρι
2 κ,σ ηλιόσπορο

 Εκτέλεση
Κάνουμε τη ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά, την χωρίζουμε στα δύο, και το ένα μέρος το ανοίγουμε σε φύλλο, και το απλώνουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα,
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τα βλίτα, βάζουμε λίγο αλάτι, και πιπέρι, τα βγάζουμε από τη φωτιά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα, και το γάλα, τα ανακατεύουμε με τα βλίτα, την γαλοπούλα, τα τυριά, και τα βάζουμε επάνω στη ζύμη, και με την υπόλοιπη ζύμη, κάνουμε λωρίδες, και σκεπάζουμε τη γέμιση.


Πασπαλίζουμε με λίγο κασέρι, και τα σποράκια, και ψήνουμε την τάρτα, 45 λεπτά στους 180 βαθμούς, στον αέρα.



Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μουσταλευριά με korn flauer




1 κιλό μούστο
3κ,σ κόρν φλάουερ
Τριμμένα καρύδια ή φουντούκια
Εκτέλεση
Σε μισό ποτήρι μούστο, διαλύουμε το κόρν φλάουερ.
Βάζουμε τον υπόλοιπο μούστο να βράσει, και ρίχνουμε το διαλυμένο κόρν φλάουερ,  ανακατεύουμε με το σύρμα να μην μας κολλήσει, μέχρι να γίνει κρέμα, το βάζουμε σε μπολάκια, και το πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.






Στη μισή κρέμα, έβαλα και μερικά αλεσμένα φρέσκα σύκα, και τους έδωσα μία βράσει.
Απλά υπέροχα! 



Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σουηδικά τσουρεκάκια κανέλας


Kanelbullar
Σουηδικά στριφτάρια κανέλας!


Για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι
250 γρ γάλα
150 γρ βιτάμ
150 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κγλ κανέλα
1 κγλ μαχλέπι και κακουλέ
½ φλιτζάνι αμύγδαλα τριμμένα
1 αυγό

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με 75 γρ  βούτυρο και 75 γρ  ζάχαρη, να γίνει χλιαρό, διαλύουμε την μαγιά, βάζουμε το αλεύρι, το κακουλέ, το μαχλέπι, και τα  ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε τη ζύμη μέχρι να τριπλασιαστεί.
Την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο, και απλώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την κανέλα, με τα αμύγδαλα, και την υπόλοιπη ζάχαρη.



Τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό, και κόβουμε λωρίδες, 3 εκατοστών.
 Τοποθετούμε σε λαδόκολλα, και τα σκεπάζουμε να διπλασιαστούν.

Χτυπάμε το αυγό.και όταν φουσκώσουν τα περνάμε με το αυγό.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170  βαθμούς στον αέρα, για 25 λεπτά.


Καλή επιτυχία.
 .


Σταφύλια γλυκό κουταλιού



Σταφύλι γλυκό *( κόκκινη σουλτανίνα)

1 κιλό σταφύλια χωρίς κουκούτσια
800 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 κ,σ χυμό λεμόνι
2 φύλλα αρμπαρόριζα
2 κ,σ ασβέστη

εκτέλεση
Βάζουμε τα σταφύλια σε ασβεστόνερο όπως είναι με τα τσαμπιά για 2 ώρες.
Πλένουμε πολύ καλά τα σταφύλια, τα μαδάμε από το τσαμπί, τα ξεπλένουμε, και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, με τη ζάχαρη, και το νερό, τα αφήνουμε ένα βράδυ να βγάλουν το ζουμί, και να λιώσει η ζάχαρη.


Την άλλη μέρα τα βράζουμε 5 λεπτά, βγάζουμε τις ρόγες στραγγίζοντας τες  και δένουμε το σιρόπι.


Ξαναβάζουμε τα σταφύλια την αρμπαρόριζα, το λεμόνι, και βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει.

Κάνουμε το τέστ της σταγόνας


Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κέικ φρούτων με μήλα και αχλάδια






250 γρ αλεύρι φαρίνα
100 γρ βιτάμ μαλακό
2 αυγά
3 κουταλιές μεγάλες μαύρη ζάχαρη
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
2 φλιτζανάκια του καφέ γάλα
1 κγλ μπέκιν πάουντερ
½ κγλ σόδα
2 κ,σ  κουβερτούρα τριμμένη
2 κ,σ  μερέντα                
1 βανίλια
2 αχλάδια
2 μήλα


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γιαούρτι, τη σόδα, τη μερέντα, και την κουβερτούρα.βάζουμε στο μίγμα  το γάλα, διαδοχικά με το αλεύρι, αφού το ανακατέψουμε με το μπέκιν.
Βουτυρώνουμε, και αλευρώνουμε  μία φόρμα, βάζουμε το μίγμα του κέικ, και τοποθετούμε τα μήλα, και τα αχλάδια,  τα πατάμε λίγο μέσα στη ζύμη.

Μπορούμε να το ψήσουμε σε ταψί του φούρνου επάνω σε λαδόκκολα.

 Το ψήνουμε 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα.



               
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ