Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Μπεκάτσες


Μπεκάτσες πιλάφι

 

4 μπεκάτσες στη μαρινάδα
1 ξερό κρεμμύδι
½  πράσο
600 γρ σάλτσα ντομάτας σπιτική
1 ποτήρι κρασί άσπρο
1 κ.σ.  κόκκινο πιπέρι
Αλάτι, και πιπέρι μαύρο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα ζεματισμένο σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και στραγγισμένο

Για τη μαρινάδα
1 ποτήρι κρασί άσπρο
½ φλιτζανάκι λάδι
1 ματσάκι αρωματικά  όπως  θυμάρι, δεντρολίβανο
Τα μαρινάρουμε για 12 ώρες

Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τα πουλιά από τη μαρινάδα.
Ζεσταίνουμε  το λάδι σε μία κατσαρόλα, και ροδίζουμε τα πουλιά.


Προσθέτουμε το κρεμμύδι, και το πράσο, τα σοτάρουμε μαζί και σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ντομάτα, και τα πιπέρια, και προσθέτουμε  τόσο νερό, όσο να σκεπαστούν τα πουλιά.


Τα βράζουμε όσο να μαλακώσει το κρέας. υπολογίζουμε το ζωμό, και βάζουμε το ρύζι, και το αλάτι, βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.




Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Ψωμί ψωμάκι


Χωριάτικο ψωμί


3 κούπες αλεύρι για όλες τις  χρίσεις
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 ½ κούπα νερό χλιαρό
2 ½ κ,γλ μαγιά ξερή
1 κ,γλ ζάχαρη
2 κ,γλ αλάτι
5 κ,σ γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάζουμε το νερό ,το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά, το σκεπάζουμε για 10 λεπτά.

Σε ένα άλλο μεγαλύτερο  μπόλ , ανακατεύουμε το αλεύρι, με το  αλάτι, και ρίχνουμε το μίγμα της μαγιάς, και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, να υγραθεί το αλεύρι.

Βάζουμε το μπόλ σε μία νάιλον σακούλα ,το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για 15 με 18 ώρες να  ξεκουραστεί, την άλλη μέρα ρίχνουμε στον πάγκο της κουζίνας μπόλικο αλεύρι και ρίχνουμε τη ζύμη, αλευρώνουμε τη ζύμη,  και τα χέρια μας, και διπλώνουμε τη ζύμη σαν ένα φάκελο, την αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί.



Λαδώνουμε μία φόρμα για ψωμί πασπαλίζουμε με αλεύρι ή με ψιλό σιμιγδάλι ,και βάζουμε το ζυμάρι, το σκεπάζουμε με πετσέτα, και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 βαθμούς.
Ψήνουμε  για 40 λεπτά στους 240, και  τα τελευταία 15 λεπτά, στους 180 βαθμούς.


Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Ψωμί τραγανό παραδοσιακό!


Ψωμί τραγανό παραδοσιακό

 

4 φλιτζάνια αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 κ,γλ μαγιά ξερή
1 κ,γλ ζάχαρη
1 κ,γλ αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε το νερό και τη 1 φλιτζάνα αλεύρι, με τη μαγιά, και τη ζάχαρη για 10 λεπτά σκεπασμένα, σε ζεστό μέρος.
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το αλεύρι, με το αλάτι.
Όταν φουσκώσει η μαγιά τη ρίχνουμε στο αλεύρι, και την ανακατεύουμε να υγραθεί  το αλεύρι δεν χρειάζεται ζύμωμα, βάζουμε το μπόλ σε μία νάιλον σακούλα, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε 18 ώρες να φουσκώσει.
Μετά από 18 ώρες,  βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας αλεύρι,  και με αλευρωμένα χέρια την διπλώνουμε μερικές φορές,  σαν φάκελο, και την αφήνουμε επάνω σε ένα ταψί , ή γάστρα σκεπασμένη, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Ψήνουμε  30 λεπτά στους 250 βαθμούς και 20 λεπτά στους 190.










ψαράκια


ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΧΛΑΠΕς
Φάτε μάτια ψάρια…..

Χρειαζόμαστε


Λαβράκια
Αλάτι πιπέρι
Λαδολέμονο
Κάρβουνα 

1 καλό ψαρά  να τα ψαρέψει?   έχουμε!
 
1 καλό ψήστη να τα ψήσει?  έχουμε!

Όρεξη έχουμε???????????
Δόξα το θεό!!


Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Ψωμί με γάλα χωρίς ζύμωμα!


Ψωμί με γάλα χωρίς ζύμωμα


4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 3/4 φλιτζανιού γάλα ζεστό
2 κ,σ βιτάμλιωμένο
2  κγλ μαγιά ξερή
2 κ,γλ  αλάτι
1,κγλ ζάχαρη
2 κ,σ ηλιόσπορους

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι, και τη ζάχαρη, και τους σπόρους, σε ένα μπόλ, ρίχνουμε το γάλα, με το βούτυρο, και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, γίνετε μία μαλακιά ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, για 1 ώρα,


Απλώνουμε στον πάνκο της κουζίνας αλεύρι και ρίχνουμε τη ζύμη, την αλευρώνουμε και τη διπλώνουμε μερικές φορές κάνουμε τη ζύμη ένα ρολό, την τοποθετούμε σε μία αλευρωμένη γάστρα και την αφήνουμε να φουσκώσει, περίπου μισή ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς, και ψήνουμε ¾  με το καπάκι της γάστρας και το τελευταίο τέταρτο ξεσκέπαστη σύνολο 1 ώρα ψήσιμο,



Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Ψωμί πολύσπορο!


Ψωμί στη γάστρα με σπόρους



Για τη ζύμη
 1 κιλό αλεύρι
2 κ,σ λάδι
2 κγλ αλάτι
1 κ,γλ ζάχαρη
2 φακελάκια μαγιά
Νερό χλιαρό
2 κ,σ λιναρόσπορο
2κ,σ σουσάμι
2κ,σ ηλιόσπορο
2 κ,σ  παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε χλιαρό νερό 2 ποτήρια  τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι και το μισό αλεύρι , και με ένα σύρμα  κάνουμε ένα κουρκούτι, το σκεπάζουμε για 20 λεπτά.

μετά βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και όσο νερό σηκώσει να γίνει μία μαλακιά ζύμη κολάι στα χέρια την κάνουμε καλύτερα με σπάτουλα. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να διπλασιαστεί’

Αφού φουσκώσει , ρίχνουμε σπόρους και αναδιπλώνουμε τη ζύμη, και ξανά ρίχνουμε  σπόρους.

Σε μία γάστρα βάζουμε 1 λαδόκολλα, και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη ,πασπαλίζουμε με σπόρους, και σκεπάζουμε τη γάστρα.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Τάρτα με λουκάνικα


Τάρτα  με λουκάνικα


2 λουκάνικα καπνιστά
200 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ γάλα
 2 αυγά
1 ματσάκι τσβάις ή κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
250 γρ τυριά διάφορα κίτρινα
 Πιπέρι

Για τη ζύμη

250 γρ αλεύρι
125 γρ βιτάμ
1 αυγο
4 κ,σ νερό κρύο
αλάτι

εκτέλεση

Ζυμώνουμε τη ζύμη, και την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Την ανοίγουμε σε φύλλο, και την απλώνουμε σε μία ταρτιέρα,  την τρυπάμε με ένα πιρούνι.

Βάζουμε επάνω τα λουκάνικα, ή ότι αλλαντικό μας αρέσει, χτυπάμε την κρέμα με τα αυγά,και το γάλα,  και τα ρίχνουμε επάνω από τα λουκάνικα, πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια, και τα τυριά.

Ψήνουμε 40 λεπτά στους 180 βαθμούς στην πρώτη σχάρα, στις αντιστάσεις.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Μπισκότα Αμυγδάλου


Μπισκότα αμυγδάλου 

Υλικά
500 γρ αλεύρι
150 γρ ζάχαρη
200 γρ αμύγδαλα τριμμένα
400 γρ βούτυρο βιτάμ κρύο
1 βανίλια
Για επικάλυψη΄
άχνη ζάχαρη
1 βανίλια


Εκτέλεση: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.


Πλάθουμε μισοφέγγαρα ή σε ότι σχήμα μας αρέσει.



Ψήνουμε στους 170ο C βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.
Τα κυλάμε σε αχνή ζάχαρη που έχουμε βάλει 1 βανίλια, όσο είναι ζεστά.


Καλή όρεξη!!!

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011



Μαφινς με φρούτα του δάσους
Raspberries 

150 γρ  ζάχαρη αχνή
3 αυγά
125 γρ  γιαούρτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
220 γ ρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν.
200 γ ρ φρούτα παγωμένα του δάσους κτλ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε το γιαούρτι, με το ξύσμα, μέσα στα αυγά, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκινκαι το ρίχνουμε λίγο, λίγο,  τα ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα..

Βάζουμε τα φρούτα αλευρωμένα.


Τα ανακατεύουμε απαλά,  τα βάζουμε σε φορμάκια


 και τα ψήνουμε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ