Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Βόλτα στην εξoχή!!!

¨Σήμερα δεν έχει φαγάκι!
Θα σας ξεναγήσω στην αυλή μας, θα δείτε τον λαχανόκηπο μας!
Έχει και τα καλά του το χωριό!!!
Να σας χαρίσω από ένα τριαντάφυλλο!
Πάρτε ότι χρώμα σας αρέσει!!!!





Πάμε για τη βόλτα μας!








 Δέχομαι παραγγελίες!δέστε πόσα λουλούδια έχει η ροδιά εύχομαι να γίνουν ρόδια, φτου να μη τα ματιάσω!!!
 Εδώ θα πίνω καφέ όταν ζεστάνει ο καιρός!!! μας έχει παγώσει!

Θα έχουμε και φρούτα όταν ωριμάσουν!






Και εδώ η χαρά του μάγειρα!!!







Εύχομαι  να σας άρεσε η βόλτα στους αγρούς!!!




Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Μπιφτέκια με κιμά και κολοκυθάκια τριμμένα, αφράτα και ζουμερά




Τα ποιο νόστιμα μπιφτέκια που έχω κάνει, και έχω φάει νομίζω!!!
Θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας αμέσως!!!

Υλικά:
700 γρ κιμά ανάμικτο
2 κολοκυθάκια μέτρια τριμμένα
3 -4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλικομμένα
½ ματσάκι μαιδανό
1 μεγάλη κριθαροκουλούρα μουλιασμένη σε 1 φλιτζάνι γάλα( ψωμί δεν είχα) δεν τη στύβουμε απλά να μαλακώσει
1 αυγό
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ κύμινο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, τα βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα.




Βουτυρώνουμε ένα ταψί με  υποδοχές για muffins,  πασπαλίζουμε λίγο με φρυγανιά, και τοποθετούμε τα μπιφτέκια.


 Μπορούμε να τα κάνουμε και γεμιστά, με ένα κυβάκι κασέρι παραδοσιακό.


Ψήνουμε 20-25 λεπτά, στους 190 βαθμούς στον αέρα.


Τα συνόδεψα με πράσινη σαλάτα με τρυφερό σπανάκι , μαρουλάκι, φράουλες,  ελαιόλαδο και μπαλσάμικο φράουλας.


Καλή επιτυχία σε όσους  δοκιμάσουν τη συνταγή!!!

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Σοκολατένια muffins με γέμιση κρέμα τυριού





Υλικά
1 αυγό
100 γρ. ζάχαρη
75 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
250 γρ. αλεύρι
2 κ.γλ. μπέκιν
2 κ.σ. κακάο
50 γρ σταγόνες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα

Για τη γέμιση
100 γρ. κρέμα τυρί Φιλαδέλφεια
1 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη
150 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο το μίξερ το αυγό, με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε το λάδι και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέκιν, την άχνη ζάχαρη, τη σοκολάτα και το κακάο, και τα προσθέτουμε στα υγρά υλικά
.
Αναμιγνύουμε το τυρί, την άχνη και το κακάο.

Γεμίζουμε τις υποδοχές του ταψιού για μάφιν με χάρτινες θήκες,  βάζουμε ένα μέρος ζύμη, ένα μέρος κρέμα τυριού στο κέντρο,  και ξανά ζύμη.


Ψήνουμε 20-25 λεπτά, στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Όταν κρυώσουν τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.

Καλή επιτυχία!!!

Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με μαγιά





Σήμερα κάνω την πρώτη κολοκυθόπιτα, με τα δικά μας κολοκυθάκια, από τον λαχανόκηπο μας.

Υλικά
2 κολοκυθάκια χοντροτριμμένα  στον τρίφτη
3 φλιτζάνια αλεύρι
20 γρ. μαγιά φρέσκια ή 1 φακελάκι ξερή
1 φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
250 γρ. τυρί φέτα
½ ματσάκι άνηθο και δυόσμο
Αλάτι πιπέρι
2 κ,σ, βούτυρο
2 κ.σ καλαμποκίσιο αλεύρι(προαιρετικά)

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, πασπαλίζουμε αλάτι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα περιττά υγρά.

Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι, λιώνουμε στο  γάλα τη μαγιά τη βάζουμε στο αλεύρι,  ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, όπως και τα κολοκυθάκια, τα αρωματικά, τα αυγά , το τυρί, το λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με μία κουταλιά καλαμποκάλευρο, απλώνουμε τη ζύμη, πασπαλίζουμε και το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο και βάζουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο.


 ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 45 λεπτά στους 190 βαθμούς στον αέρα.


 Καλή όρεξη!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ