Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες καρύδες





Τα πιο νόστιμα, τα πιο εύκολα, τα πιο όμορφα!
 Πιο Χριστουγεννιάτικα δε γίνετε!!!


Υλικά που θα χρειαστούμε:
300 γρ καρύδα τριμμένη
200 γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφεια
200 γρ ζάχαρη
2 αυγά μέτρια
1κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
κερασάκια κόντιτα, ή φουντούκια, ( προαιρετικά).
100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα για τη διακόσμιση.

Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί, να αφρατέψουν, εκτός από την καρύδα, τα κερασάκια και την κουβερτούρα.


Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.


Σε ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε κουταλιές με δύο μικρά κουταλάκια, βάζουμε και μισό κερασάκι στην κορυφή.


Ψήνουμε 10 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Πικάντικη, μαριναρισμένη σαλάτα, με λαχανικά του χειμώνα


Η σαλάτα αυτή δεν πρέπει να λείπει από το ψυγείο μας.
Είναι απλή, νόστιμη, κρατάει αρκετές μέρες, όσο μένει μέσα στη μαρινάδα, γίνετε πιο νόστιμη!

Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 λάχανο άσπρο χοντροκομμένο
2-3 πιπεριές χρωματιστές σε στενόμακρες φέτες
2-3 καρότα χοντροτριμμένα
2-3 φύλλα σέλινο
1 κουνουπίδι χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια
6 κούπες νερό
1 κούπα ξύδι
3κ.σ. ζάχαρη
1κ.σ αλάτι
1 κ.σ πιπέρια χρωματιστά

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τάπερ που κλίνει, βάζουμε όλα τα λαχανικά.


Βράζουμε σε μία κατσαρόλα στο νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα πιπέρια, τα βράζουμε 3 λεπτά, και όπως είναι καυτή η μαρινάδα, τη ρίχνουμε στα λαχανικά.

Από τη στιγμή που κρυώσει η μαρινάδα, μπορούμε να φάμε τη σαλάτα, αλλά όσο μένει, τις επόμενες μέρες, γίνετε φανταστική!


Στραγγίζουμε κάθε φορά όσα λαχανικά θέλουμε και τα σερβίρουμε με ελαιόλαδο!


Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Σοκολατένιες φέτες πορτοκαλιού!




Ζουμερές φέτες πορτοκαλιού με σιρόπι, τυλιγμένες με πικρή σοκολάτα !!!
Πάντα σε περίοδο νηστείας τις θυμάμαι, γιαυτό γέμισα ένα κουτί να υπάρχουν!!!


Υλικά που θα χρειαστούμε:
3-4 πορτοκάλια ακέρωτα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
500 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση
Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε ροδέλες και μπαστουνάκια, αφερόντας τις ίνες και τα κουκούτσια.

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη  5 λεπτά, βάζουμε τις ροδέλες και τις φλούδες των πορτοκαλιών και τα βράζουμε άλλα 10 λεπτά να δέσει το σιρόπι, τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στραγγίζουμε τις ροδέλες και τα μπαστουνάκια των πορτοκαλιών, τα απλώνουμε στη σχάρα της κουζίνας, τα βάζουμε για 1 ώρα στους 80 βαθμούς στον αέρα, να στεγνώσουν.


Καθαρίζουμε τις φέτες,  από τυχόν ίνες, όπως και τα μπαστουνάκια.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων, σε χαμηλή θερμοκρασία, βουτάμε τις φέτες και τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.

Επίσης μπορούμε να στραγγίσουμε διάφορα γλυκά του κουταλιού και να τα τυλίξουμε με σοκολάτα, όπως με σύκο πράσινο.

 Έγιναν φανταστικά!

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Κυδωνόπαστα!


Αφού φτιάξαμε τον πελτέ,με τον ζωμό τον κυδωνιών,  με τα κυδώνια που μας περίσσεψαν, όπως τα φλούδια και τα μήλα, με αυτά θα κάνουμε το κυδωνόπαστο.
Μπορούμε να κάνουμε μόνο πάστα χωρίς να κάνουμε πελτέ αν βράσουμε τα κυδώνια μέχρι να μαλακώσουν και τα λιώσουμε με το μπλέντερ.

Υλικά για το κυδωνόπαστο:
2 κιλά κυδώνια
2 μήλα
ζάχαρη
αμύγδαλα
αρμπαρόριζα

Περνάμε τα φρούτα από το μπλέντερ, εγώ τα περνάω από το μπλέντερ, που κάνω τις σάλτσες  ντομάτας, βγαίνει  αλλού ο χυλός,  αλλού τα φλούδια.


Μετράμε τον όγκο τους με ένα ποτήρι, και βάζουμε την ίδια ποσότητα ζάχαρης τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βάζουμε την αρμπαρόριζα, τα βράζουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά. 


Συχνά ανακατεύουμε με μία κουτάλα, ή μαρίζ, να μην μας κολλήσει, το βράζουμε τόσο, μέχρι να μην μπορούμε να το ανακατέψουμε εύκολα.

Πρέπει να μην μείνει υγρασία για να μην μας μουχλιάσει.

Λαδώνουμε ένα πιρέξ, βγάζουμε την αρμπαρόριζα, απλώνουμε την πάστα στο πιρέξ με μία σπάτουλα, την ισιώνουμε βουτώντας την σε λικέρ πορτοκαλιού, ή κονιάκ.

Αν θέλουμε βάζουμε και αμύγδαλα μέσα στην πάστα ή και να την διακοσμήσουμε σε κάθε κομματάκι να βάλουμε 1 αμύγδαλο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς, βάζουμε το πιρέξ για 30 λεπτά στον αέρα.
Αφήνουμε την πάστα να στεγνώσει 1-2 μέρες,

Κόβουμε την κυδωνόπαστα σε κομμάτια και τα κυλάμε σε αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο.


Καλή επιτυχία!


Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Πελτές κυδωνιού







Πελτές κυδωνιού, γίνετε επίσης  αφού κάνουμε το κυδώνι γλυκό του κουταλιού, με τις φλούδες και τα κουκούτσια, αν έχουμε πολλά κυδώνια, βάζουμε και ολόκληρα, εγώ βάζω και κανένα μήλο, διότι και το μήλο έχει πολύ πηκτίνη.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα τις καρδιές από τα κυδώνια, τις φλούδες, τα μήλα και τόσο νερό, όσο να τα σκεπάσει.

Τα βράζουμε περίπου 1 ώρα, περνάμε το ζωμό από τούλι και  βαμβάκι, βάζω στο τρυπητό ένα τούλι, βαμβάκι απλωμένο και ξανά τούλι και βγαίνει πεντακάθαρος ο ζωμός.



Τα βρασμένα κυδώνια, φλούδια και μήλα που μας περισσεύουν τα κρατάμε για να κάνουμε το κυδωνόπαστο, ( άλλη συνταγή είναι αυτή).

Μετράμε το ζωμό, στα 5 ποτήρια, βάζουμε 2 1/2 ζάχαρη.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να δέσει ο πελτές, κάνουμε το τέστ της σταγόνας, σε ένα πιατάκι, να δούμε αν έδεσε το σιρόπι, παίρνουμε με ένα κουτάλι σιρόπι και ρίχνουμε τις τελευταίες σταγόνες σε ένα πιάτο πορσελάνινο, εάν δεν απλώσει και μείνει σαν κόμπος, το σιρόπι είναι έτοιμο αλλιώς συνεχίζουμε το βράσιμο ακόμη λίγο.


 Βάζουμε τον πελτέ, σε μπολάκια,  να πήξει, να γίνει  ζελεδάκι.





Καλή μας όρεξη!

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Χοιρινά φιλετάκια με πολύχρωμα πιπέρια


Ζουμερά, πικάντικα και αρωματικά φιλετάκια!
Ένα φαγάκι μούρλια πολύ εύκολο, μέχρι να γίνει η σαλάτα το κρεατάκι είναι έτοιμο!
Θα χρειαστούμε, ανάλογα πόσες μερίδες θέλουμε να κάνουμε, εγώ τα υλικά μου ήταν για 2 μερίδες.
500 γρ. φιλετάκια χοιρινά
2 κ.σ. πιπέρια πολύχρωμα  αρωματικά
Αλάτι
2-3 κ.σ ελαιόλαδο
4-5 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο, στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, βάζουμε το λάδι με τα πιπέρια,  μόλις κάψει το λάδι, βάζουμε επάνω στα πιπέρια τα φιλετάκια,ψήνουμε 2 λεπτά από κάθε μεριά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να πάρουν χρώμα, τα αλατοπιπερώνουμε, τα σβήνουμε με το μπαλσάμικο και τα βάζουμε στο φούρνο 10 λεπτά να συνεχιστεί το ψήσιμο.



Προλαβαίνουμε να ετοιμάσουμε μία ωραία σαλάτα με μαρούλι, ρόκα, ρόδι και μπαλσάμικο.

καλή μας όρεξη!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ