Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Πλεξούδες Πασχαλινών τσουρεκιών, βήμα-βήμα!!!




Βήμα -βήμα  θα κάνουμε τα ομορφότερα  και  νοστιμότατα τσουρέκια, όσο για τις πλεξούδες είναι πολύ εύκολες αν ακολουθήσετε τις φωτογραφίες!
Συνταγές για τα τσουρέκια θα  βρείτε εδώ και εδώ
Πλεξούδες με 6 κορδόνια!
























Τώρα πάνε για φούσκωμα!!!
Τα στολίζουμε!



Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις 20-25 λεπτά!!!


Καλή επιτυχία!
Καλό Πάσχα!!!

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Φανουρόπιτα σοκολατένια! Νηστίσιμη!!!


Φανουρόπιτα σοκολατένια!
Σοκολατένια και νηστίσιμη!
Μπορεί να το πει κανείς και νηστίσιμο κέικ,τα υλικά του είναι 9 άρα είναι φανουρόπιτα!!!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
3 ποτήρια φαρίνα κόκκινη
1 κ.σ. κανελογαρίφαλο
100 γρ κουβερτούρα τριμμένη
1/2 ποτήρι αμύγδαλα τριμμένα
1/2 κ.γλ. σόδα
1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο

Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά σε ένα μπολ,  διαλύουμε τη ζάχαρη με το σύρμα χειρός.


Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα με μία σπάτουλα.

Ψήνουμε τη φανουρόπιτα 1 ώρα περίπου!

Καλή επιτυχία!!!

Και ο Άγιος θέλει τη σοκολατίτσα του!!!


Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Λουκανοκεφτεδάκια νόστιμα διαίτης!



Λουκανοκεφτεδάκια  νόστιμα διαίτης!
Τα κεφτεδάκια μας έχουν τόσο λίγα υλικά που νομίζεις ότι τρως λουκάνικο!
Υλικά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, μπορούμε να βάλουμε 200 γρ αρνίσιο κιμά μοσχοβολάει.
1 κ.γλ σόδα
1 κ.σ. αλάτι πιπέρι (προαιρετικά κύμινο)
1 τριμμένο κρεμμύδι
1/2 πράσο τριμμένο
½ κ.γλ. ρίγανη
Τριμμένο μαιδανό
Λιγο τριμμένο πεκορίνο
Λαδοτύρι για τη γέμιση

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με τη σόδα, το πιπέρι, το κύμινο και το αλάτι για περίπου 10 λεπτά.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ, 2 ώρες πριν τα ψήσουμε προσθέτουμε το μαιδανό, το κρεμμύδι και το πράσο και τη ρίγανη.

Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα γεμίζουμε από ένα κυβάκι λαδοτύρι


Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, ή τα ψήνουμε στη σχάρα. ή στο γκριλ.

Καλή όρεξη!!!



Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Σοκολατόπιτα με γεύση blueberry



Χρόνια πολλά Κωνσταντίνε μου, πολύχρονος, να είσαι γερός, ότι επιθυμείς!!!
Σοκολατένια φυσικά θα κεράσω, για τα γενέθλιά σου!
Αγαπάμε σοκολάτα!!!
Μπορεί να μην σβήνουμε κεράκια μεγάλωσες πλέον,,,,αλλά ένα γλυκάκι θα το φάμε στην υγεία σου!!!


Υλικά για τη σοκολατόπιτα
 1 ποτήρι Ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
250 γρ κουβερτούρα
1 ½  ποτήρι αλεύρι φαρίνα
½ κούπα μαργαρίνη
½ κούπα μαρμελάδα bluberry
4 αυγά
 1/3 κούπας τριμμένα αμύγδαλα
1 σφηνάκι λικέρ μανταρίνι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα τη ζάχαρη, το βούτυρο, και τη σοκολάτα, να λιώσουν σε σιγανή φωτιά.


Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαρμελάδα, και το λικέρ.
Ανακατεύουμε τα αυγά και το αλεύρι με το σύρμα μέσα στο μείγμα της σοκολάτας.

Βάζουμε λαδόκολλα σε μία φόρμα του κέικ σπαστή και ρίχνουμε το μείγμα της σοκολατόπιτας.
Ψήνουμε 30 λεπτά στους 170 βαθμούς ,ανοίγουμε το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό 10 λεπτά, για να μην ξεφουσκώσει.
Για την επικάλυψη θα χρειαστούμε 3-4 κουταλιές μαρμελάδα, 2-3  κουταλιές νερό και 50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, τα ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι και περιχύνουμε την σοκολατόπιτα.

Καλή επιτυχία!

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Σοκολατένιες αμαρτίες!




Για 12 αμαρτίες

Υλικά
200 γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη
4 κ.σ βούτυρο
1 φακελάκι νές καφέ (1 μερίδα)
4 κ.σ. ζάχαρη
3αυγά
10-12 κ.σ. αλεύρι φαρίνα
Κομματάκια  λευκής σοκολάτα για τη γέμιση


Εκτέλεση
Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα με βούτυρο σε μπέν μαρί, διαλύουμε τον νές καφέ σε 2 κ.σ. ζεστό νερό και το προσθέτουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει μερικά λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο αυγό εναλλάξ με το αλεύρι.
Σε  ταψάκι με υποδοχές βάζουμε χάρτινες φόρμες  μοιράζουμε το μείγμα, καρφώνουμε από ένα σοκολατάκι στο κέντρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς 12-15 λεπτά.


Καλή όρεξη!!!



Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Σφολιατίνια με κιμά και λαδοτύρι και πώς κάνουμε μία πολύ εύκολη, σπιτική σφολιάτα!



Υλικά:
 2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό (φλιτζάνι 200 ml)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
2 αυγά
1κ.γλ. ζάχαρη
2  κ.γλ αλάτι
1,1/2 κ.γλ. μαγιά ξερή
4, ½ φλιτζάνια αλεύρι
Για ανάμεσα στα φύλλα
1/3 φλιτζάνι  βούτυρο
1/3 φλιτζάνι  ελαιόλαδο

Για επάλειψη:
1  κρόκο αυγού   2 κ.σ γάλα   2.κ.σ. λάδι

Εκτέλεση:
Κάνουμε μία ζύμη μαλακιά όσο ο λοβός του αυτιού μας.

Την χωρίζουμε σε 4- 6 κομμάτια, ανοίγουμε το κάθε φύλλο με τον πλάστη όσο ένα πιάτο φαγητού, με λίγο αλεύρι ολικής άλεσης.

Ξεκινάμε να βουτυρώνουμε τα φύλλα ένα- ένα και να τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, βουτυρώνουμε και το τελευταίο.

Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία διπλώνουμε τα φύλλα και  βάζουμε τη σφολιάτα στο ψυγείο να παγώσει.



Πατάμε τη ζύμη από το κέντρο προς τα έξω, για να ανοίξουμε το φύλλο.
Σε αυτή τη φάση κάνουμε κανονική πίτα, ή την κόβουμε όπως την έκανα εγώ και κάνουμε σφολιατίνια με γέμιση.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε ροδέλες ενός πόντου και τις τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και κάνουμε δύο ταψιά πιτάκια.

Πατάμε τα σαλιγκαράκια με τον πλάστη να ανοίξουν, όσο ένα πιατάκι του καφέ.


Τα γεμίζουμε με  1 κουταλάκι του γλυκού κιμά, ή με τυράκι, εγώ έβαλα 1 κυβάκι λαδοτύρι  Μυτιλήνης που μου αρέσει πολύ.

 Τον κιμά τον σοτάρουμε με λίγο λάδι,  πράσο, με αλάτι και πιπέρι.
Περνάμε τα σφολιατίνια με τον κρόκο αυγού.

Τα ψήνουμε 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Γίνονται πολύ  τραγανά!!!

Είναι μία πολύ εύκολη μέθοδος για να μάθει κανείς να κάνει σφολιάτα. 
Καλή επιτυχία!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ