Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Ζελέ ανανά με ροδάκινα και γιαούρτι!!!




Δημήτρη μου χρόνια σου πολλά να τα εκατοστίσεις, να είσαι γερός και ότι επιθυμείς!!!!
Εμείς θα κεραστούμε με  δροσερό ζελέ, που παρεπιπτώντος έγινε φανταστικό!
Στην υγειά σου!!!


Είναι υπέροχος συνδυασμός αν  διαπιστώσεις ότι δεν έχεις  ένα από τα δύο!!!!!
Είχα ζελέ ανανά και είχα και ροδάκινα στο ψυγείο τα πάντρεψα και με ένα γιαουρτάκι και έγινε φανταστικό επιδόρπιο,,, μιλάμε τέλειο δοκιμάστε το!!!!!

Χρειαζόμαστε:
1 φακελάκι ζελέ ανανά
1 γιαουρτάκι 2%
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 μέτρια ροδάκινα αλεσμένα στο μουλτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός, και μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια.





Τα βάζουμε στο ψυγείο και σε  δύο ώρες είναι έτοιμα!




Καλή επιτυχία!!!

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Λιαστές ντομάτες φούρνου!



Τα πρώτα μας ντοματίνια, είναι τόσα πολλά, που δεν τρώγονται όλα,  τα περίσσια γίνονται  σάλτσα, σήμερα έκανα τις πρώτες λιαστές στο φούρνο, έγιναν υπέροχες,
Όσοι δεν μπορείτε να περιμένετε να στεγνώσουν οι ντομάτες στον ήλιο, στεγνώστε τες στο φούρνο.
Γίνονται εύκολα  και είναι το ίδιο νόστιμες, τις συντηρούμε σε βαζάκια στο ψυγείο, μέσα σε λάδι.

Θα χρειαστούμε:
2 κ. ντοματίνια κομμένα στα δύο, ή ντομάτες κομμένες  στα οκτώ.
Σκελίδες σκόρδο 3-4 περίπου
Αλάτι χοντρό 1-2 κ.σ.
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Ελαιόλαδο για τα βάζα

Εκτέλεση
Πλένουμε τα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε τρυπητό, με λίγο αλάτι, να βγάλουν όσο γίνετε περισσότερο νερό.


Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια με το λάδι. το αλάτι και το σκόρδο.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο 2 ώρες, στους 130 βαθμούς στον αέρα, με την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή.



Αφού κρυώσουν τις βάζουμε στα βάζα και τα γεμίζουμε με ελαιόλαδο, μέχρι να σκεπαστούν.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και αρωματικά διάφορα , εμάς μας αρέσουν σκέτα!


Τις συντηρούμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα μύδια!




Είναι νομίζω η εποχή τους!
Οι κολοκυθοκεφτέδες όπως και να τους κάνουμε είναι υπέροχος μεζές, φανταστείτε και με τα φρέσκα τα μύδια,,,,,δεν σας λέω τίποτα!!!!!


Κολοκυθοκεφτέδες με μύδια!

Υλικά:
2 κολοκυθάκια  κίτρινα τριμμένα στο χοντρό τον τρίφτη
2-3 κολοκυθοανθούς  ψιλοκομμένους
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Από ½ ματσάκι μαιδανό, δυόσμο και άνηθο ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο + λάδι για το τηγάνι
1 αυγό
100 γρ. φέτα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρίσεις
2-3 κ.σ. καλαμποκάλευρο ( προαιρετικά)
1 κ.γλ. μπέκιν
1 φλιτζάνι σόδα αναψυκτικό
1 φλιτζάνι μύδια  φρέσκα καθαρισμένα (μόνο την ψίχα).

Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια  στον τρίφτη , τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να στραγγίσουν.
Τα στύβουμε  να φύγουν και τα υπόλοιπα υγρά και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (με προσοχή το αλάτι γιατί τα είχαμε αλατίσει λίγο προηγουμένως).



 Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε  αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό.

Προσθέτουμε και τα αχνισμένα μύδια.

 Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές, και να πάρουν ωραίο χρώμα, τους σερβίρουμε ζεστούς.

Υπέροχος τσιπουρομεζές!



Καλή όρεξη!!!










Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Στριφτάρια και κρουασάν, με βλίτα και κολοκυθάκια, σε σπιτικά φύλλα!


Ο λαχανόκηπος αυτόν τον καιρό έχει από όλα τα λαχανικά!
 Τα βλίτα βγαίνουν από μόνα τους είναι άγρια, με 1-2 κολοκυθάκια, και μπόλικα  αρωματικά, αν πιάσεις και λίγο ζυμαράκι, η πίτα είναι έτοιμη στο άψε-σβήσε!!!!



Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι λάδι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 αυγά ( ο ένας κρόκος θα είναι για την επάλυψη)
1 μισό φακελάκι, μαγιά ξερή
1 κ,γλ. ζάχαρη
1 κ,γλ αλάτι
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρίσεις( περίπου)

Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Για τη γέμιση
1/2  κιλό βλίτα ζεματισμένα μπορούμε και με σπανάκι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 1-2 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τον τρίφτη, και στυμμένα.
2-3 κουταλιές βρώμη τριμμένη, μπορούμε να βάλουμε και τραχανά.
Αρκετά  αρωματικά, άνηθο μαιδανό και δυόσμο.
Ελαιόλαδο 1/3 φλιτζανιού
Αλάτι και πιπέρι

Για την επάλυψη των φύλλων ανάμεσα και πάνω
100 γρ βούτυρο μαλακό

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα χόρτα, αφού πλυθούν καλά τα βάζουμε σε νερό που βράζουν τα ζεματάμε 2-3 λεπτά, τα βάζουμε σε κρύο νερό και αφού κρυώσουν τα στραγγίζουμε.

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο λάδι, με τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα βλίτα στραγγισμένα, τα αρωματικά, αλατάκι, πιπέρι μπόλικο, για πολύ λίγο, ίσα να δέσουν οι γεύσεις, αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε αυτή τη φάση μπορούμε να βάλουμε τυράκια.

Ζυμώνουμε με τα χέρια ή με το μίξερ, μία μαλακιά ζύμη με τα υλικά μας αλεύρι λίγο πάνω λίγο κάτω, θέλουμε τη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.


Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Την χωρίζουμε σε 16 μπαλάκια



Ανοίγουμε τα μπαλάκια με νισεστέ όσο ένα πιάτο του γλυκού.

Αφού τελειώσουμε με τα φύλλα τα αλείφουμε  με βούτυρο ανά τρία, ή όπως έκανα εγώ,,, έκανα ένα φύλλο μεγάλο με 7 φυλλαράκια, το έκοψα ακτινωτά και  έκανα κρουασάν με γέμιση χορταρικών, μπορούμε να βάλουμε και τυρί φέτα, επίσης γίνονται πεντανόστιμα, εγώ αυτή τη φορά τα έκανα σκέτα.




Τα υπόλοιπα τα έκανα ανά τρία φύλλα, τα γέμισα με μερικές κουταλιές χόρτα και τα τύλιξα σε στριφτάρια.



Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα περνάμε με τον κρόκο του αυγού με λίγο νεράκι αραιωμένο 2-3 κουταλιές της σούπας.
Αν μας αρέσει το σουσάμι τα πασπαλίζουμε.


Τα αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσουν, σε ζεστό μέρος (τώρα το καλοκαίρι δεν χρειάζεται)!
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθούν.




Καλή επιτυχία, και καλή όρεξη!!!


Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Μύδια με μπασμάτι και ρετσίνα πικάντικα!




1 κιλό μύδια με το κέλυφος τους
1  ποτήρι ρύζι μπασμάτι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3   κρεμμυδάκια φρέσκα
1σκόρδο φρέσκο ή μία σκελίδα ψιλοκομμένη
1 ποτήρι σπιτική σάλτσα ντομάτας, με πιπεριά καυτερή
1 πιπεριά πράσινη καυτερή
1 μπουκάλι  ρετσίνα
Άνηθο, μαιδανό ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα μύδια, τα τρίβουμε αν είναι να μαγειρευτούν με το κέλυφος, ιδιαίτερα.




 Αφαιρούμε την τρίχα, και τα αχνίζουμε με λίγο ρετσινούλα ή με νεράκι, σε μία κατσαρόλα  μέχρι να ανοίξουν όπιο δεν ανοίξει το πετάμε, τα στραγγίζουμε.
Με λαδολέμονο είναι επίσης υπέροχη σαλάτα!


Σοτάρουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο, προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μύδια, σβήνουμε με τη ρετσίνα, όλο το μπουκάλι, μόλις πάρει γερή βράσει βάζουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και τα αρωματικά, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να φουσκώσει το ρύζι, κανά δεκάλεπτο περίπου.




Καλή μας όρεξη!!!









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ