Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Κορμός σοκολάτας με μπισκότα, φουντούκια και κράμπερις!




Πάντα πρέπει να υπάρχει στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης!
Σε μας δεν μένει για πολύ, γιατί μας αρέσει!!!
Γίνεται πολύ εύκολα γιαυτό τον κάνω συχνά πάντα με υλικά που υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας.
Μπορούμε να βάλουμε ότι ξηρούς καρπούς μας αρέσουν, γλυκά του κουταλιού επίσης σε ψιλοκομμένα κομμάτια.

Υλικά:
200 γρ, κουβερτούρα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 σφηνάκι αμαρέτο ή άλλο λικέρ
1 πακέτο μπισκότα μιράντα ή πτιμπέρ
1/2 φλιτζάνι φουντούκια ολόκληρα
1/2 φλιτζάνι κράμπερις

Εκτέλεση:
Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το ζαχαρούχο.


Προσθέτουμε το λικέρ.
Σπάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ  στα τέσσερα, προσθέτουμε τα φουντούκια, τα κράμπερις και το μείγμα της σοκολάτας.



Ανακατεύουμε να βραχούν τα μπισκότα με το μείγμα της σοκολάτας.



Το αδειάζουμε σε μία μακρόστενη μικρή φόρμα του κέικ αφού την καλύψουμε με βρεγμένη μεμβράνη.



Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 1-2 ώρες και το κόβουμε σε φετούλες!



Το συντηρούμε στην κατάψυξη.


Καλή όρεξη!!!










Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Αλμυρά πιτάκια με διάφορες γεύσεις!







Για πρωινό δεν υπάρχει πιο εύκολο και νόστιμο σνάκ.
Αν κάνουμε τη ζύμη από το προηγούμενο βράδυ γίνονται πιο νόστιμα με κρύο το ζυμάρι.
Χθες έπαιζε μπάλα η ομάδα μας και από το άγχος μπήκα στην κουζίνα να εκτονωθώ, έκανα τη ζύμη αλλά μου έφυγε η όρεξη να τα ψήσω, άφησα τη ζύμη για σήμερα το πρωί.


Τα έκανα μπαλάκια τα πάτησα στο κέντρο και τα γέμισα με λίγο φετούλα, τυρί κρέμα και ντοματούλες λιαστές στο σκορδόλαδο, κάποια με γαλοπούλα κασεράκι και κάποια με κιμά.


 Μπορεί να χάσαμε την πρόκριση,,,, αλλά τα πιτάκια μου γίνανε υπέροχα, εξαφανίστηκαν με τον καφέ της παρηγοριάς.

Υλικά για το ζυμάρι!
450 γρ αλεύρι
2κ.γλ. μπέκιν
1 κ.γλ. αλάτι
2 αυγά
200 γρ γιαούρτι
150 γρ ηλιέλαιο
50 γρ βούτυρο μαλακό, ή μαργαρίνη

Για τη γέμιση έβαλα:
Τυράκι φέτα ½ φλιτζάνι,  με 2-3 κουταλιές λιαστά ντοματίνια σε σκορδόλαδο και  1-2 κουταλιές τυρί μαλακό τύπου  Φιλαδέλφεια.


Επίσης  ½  φλιτζάνι τριμμένο κασέρι με λίγο γαλοπούλα.
3-4 κουταλιές καβουρντισμένο  κιμά για πίτα.

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι με το σύρμα χειρός, κάνουμε με τα χέρια το μείγμα μία μπάλα, (δεν θέλει  πολύ ζύμωμα η ζύμη).


Την κάνουμε πιτάκια κατευθείαν, ή τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, όπως διαπίστωσα γίνεται πολύ τραγανή.

Κάνουμε μπαλάκια όσο ένα καρύδι πατάμε στο κέντρο με ένα ποτηράκι να κάνει βαθούλωμα, γεμίζουμε με το υλικό που έχουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καλή όρεξη!!!



Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Φανουρόπιτα με χυμό ροδάκινο





Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 ποτήρι χυμό ροδάκινο
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 1/4 ποτήρια φαρίνα κόκκινη
1 κ.σ. κανελογαρίφαλο
1 ποτήρι αμύγδαλα με καρύδια τριμμένα (ή ότι ξηρούς καρπούς έχουμε).
1/2 κ.γλ. σόδα


Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά σε ένα μπολ,  διαλύουμε τη ζάχαρη με το σύρμα χειρός.


Προσθέτουμε τη σόδα,  τους ξηρούς καρπούς και το αλεύρι.





Λαδώνουμε ένα ταψί πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι αν έχουμε για να μην μας κολλήσει και βάζουμε το μείγμα.


Ψήνουμε τη φανουρόπιτα 45- 50 λεπτά περίπου! (ψήνετε!!!!)
Καλή επιτυχία και βοήθεια μας!!!





Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Υγρό κέικ σοκολάτας!










Για να συντροφέψει το παγωτό δεν υπάρχει καλύτερο κέικ.
Αλλά και σκέτο δεν μας χαλάει!!!

Θα χρειαστούμε:
5 αυγά
250 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
400 γρ. κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
1 κ.σ. εσάνς πικραμύγδαλο

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ 24cm.



Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπέν μαρί.
Χωρίζουμε τα αυγά, και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε την κουβερτούρα και έναν- έναν τους κρόκους, συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι και την μαρέγκα, λίγο-λίγο, και χτυπάμε απαλά να ανακατευτούν.



Ψήνουμε 13 λεπτά στους 250 βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το κέικ και το κόβουμε.


Στο κέντρο μένει υγρό και τρέχει η σοκολάτα όταν κόβετε!!!


Καλά μας όρεξη!!!




Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Χοιρινό φιλέτο μαριναρισμένο με εστραγκόν και δεντρολίβανο!


Νόστιμο και ελαφρύ το φαγάκι μας σήμερα!
Φιλετάκι μαριναρισμένο στη σχάρα!
Καλοκαιρινό και για δίαιτα!!!
Υλικά:
 600 γρ. φιλέτο χοιρινό


Υλικά για μαρινάδα
3-4  κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1-2 κλαδάκια εστραγόν, δεντρολίβανο και ρίγανη φρέσκια.
3-4  κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε το φιλέτο μέσα, το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα βράδυ.

Το κόβουμε χοντρές φέτες και το ψήνουμε στη σχάρα 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, το σβήνουμε με την μαρινάδα που μας περίσσεψε!


Καλή όρεξη!!!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ