Το σοκολατένιο κέικ αυτό δεν ξέρεις που τελειώνει η σοκολάτα και που ξεκινάει το κέικ!
Είναι τόσο σοκολατένιο σκέτη αμαρτία!!!
Υλικά:
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι νές καφέ ζεστό
1/2 φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 αυγά
1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
3/4 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2κ.γλ. σόδα
1 κγλ. μπέκιν
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο:
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 20 εκ.
Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο βάζουμε το γιαούρτι και το λάδι.
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν.
Λιώνουμε τις σοκολάτες στο ζεστό νες καφέ.
Προσθέτουμε και τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε για 1 ώρα, περίπου.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε επάνω στην κουβερτούρα περιμένουμε 1-2 λεπτά και με μία μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βάζουμε το γλάσο 5-10 λεπτά στο ψυγείο και όταν αρχίσει να πήζει περιχύνουμε το κέικ.
Εγώ το βάζω το κέικ σε μία πιατέλα και βάζω το δαχτυλίδι της φόρμας για να κρατήσω περισσότερο γλάσο επάνω.
Το διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Η φυσαλίδες που έχουμε στον κήπο μας το ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο.
Πω πω πω ένα μεγαθήριο σοκολάάάάτας!!!Σούπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚόλασηηηηηηηηηηη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μας ξημέρωμα!
Φιλιά :)
Θα ηθελα να σας ρωτησω, οταν το βγαλατε αποντον φουρνο βλεπω εχει αλλη οψη απ´οτι μετα με το γλασο, το κοψατε μετα? τυπου το ισιωσατε?? γιατι μετα δειχνει τελειο χωρις αξωγκοματα απο το ψησιμο. Ευχαιστω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου φίλη μου, αν προσέξεις αφού κρύωσε ξανα έβαλα το δαχτυλίδι της φόρμας που το έψησα, έριξα το γλάσο σιγά σιγά και αφού πάγωσε από πάνω κράτησα και για τα πλαινά και με ένα μαχαίρι το άπλωσα...ελπίζω να σε βοήθησα καλή μου!!!!
ΔιαγραφήΑααααα μαλιστα.... Ευχαιστώ πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή