Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Κοτόπουλο στο φούρνο με γιαούρτι!



Νόστιμο κοτόπουλο διαίτης!


Υλικά:
2 μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς την πέτσα κομμένα σε μικρά κομμάτια.
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. τζίντζερ
1 κ.σ. σκορδόλαδο
1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο. Εδώ.
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μία πλαστική  σακούλα τροφίμων βάζουμε το κοτόπουλο με τα υλικά της μαρινάδας.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του.


Ψήνουμε 25- 30 λεπτά.


Καλή όρεξη!!!



Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Τυρόπιτα λουλουδένια!



Είναι σαν μαργαρίτα, θα μπορούσαμε να τραγουδάμε τρώγοντας....μ αγαπάει δε μ αγαπάει.....μέχρι να την τελειώσουμε!!!!
Και μόνο που τη βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια!
Είναι όμως και τόσο νόστιμη που δεν κρατάει πολύ, εξαφανίζεται στο πι και φι!
Εβδομάδα της Τυρινής τι θα λέγατε για μία τυρόπιτα  νόστιμη και όμορφη!!!!!

Υλικά
4 φλιτζάνια αλεύρι περίπου
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κ.γλ. μαγιά
1 κ.γλ. αλάτι
5-6 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζάνι τυριά τριμμένα
Για πασπάλισμα
 Σουσάμι και τριμμένα φουντούκια

Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ και κάνουμε στο κέντρο μία λακκούβα, βάζουμε το γάλα, το λάδι, το γιαούρτι, τη μαγιά και το αλάτι.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε μία ζύμη μέτρια.
Την χωρίζουμε σε 10-12 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες.


Λιώνουμε το βούτυρο και μόλις γίνει χλιαρό βουτάμε τα ζυμαράκια τα ανοίγουμε λίγο με τα δάχτυλα βάζουμε λίγο τυράκι και τα διπλώνουμε στα δύο.



Αραδιάζουμε τα ζυμαράκια σε μία φόρμα του κέικ ντυμένη με λαδόκολλα.


Σκεπάζουμε το ταψί με μία πετσέτα για 30-40 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψιλοκομμένα φουντούκια.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή όρεξη!





Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Ψωμάκια με σόδα, μαχλέπι και μυζήθρα!







Αξίζει να τα δοκιμάσετε μοσχοβολάν υπέροχα!!!

Υλικά:
1 κουτί σόδα αναψυκτικό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 φακελάκι μπέκιν
1 κ.σ. μαχλέπι
1 κ.γλ. αλάτι
2 ασπράδια αυγού
5-6 φλιτζάνια αλεύρι
1 κρόκο και λίγο σουσάμι  για επάλειψη
Για τη γέμιση
Μυζήθρα γλυκιά 1-2 φλιτζάνια

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε το λάδι, τη σόδα, τη μαγιά, το μπέκιν και τα ασπράδια.





Προσθέτουμε και ζυμώνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι και το μαχλέπι.
Σκεπάζουμε τη ζύμη για 1 ώρα να διπλασιαστεί.



Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη όσο ένα μανταρίνι το ανοίγουμε με τα χέρια  πιτάκια και τα γεμίζουμε με μυζήθρα τυλίγουμε το πιτάκι σε ρολό,  πιάνουμε τις δύο άκρες  και τις στρίβουμε σε αντίθετη κατεύθυνση, τα κάνουμε κουλουράκια, τα δένουμε κόμπο και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα



.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν 30 λεπτά.
Τα περνάμε με τον κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.





Ψήνουμε στους 180 βαθμούς  30-35 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος, ή μέχρι να ροδίσουν.




Καλή όρεξη!!!





Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Μπισκότα από κράμπελ φουντουκιού!




Βασικά είναι μία φανταστική βάση για τάρτες, σοκολάτας, κ.τ.λ.
Μπορεί όμως να γίνει και μπισκότα, αν ψήσουμε τη ζύμη σκέτη με ξηρούς καρπούς και όταν ψηθεί τη σπάσουμε σε ακανόνιστα κομμάτια, ακόμη μπορούμε να την τρίψουμε και να γίνει  ωραιότατη βάση για γλυκά σε ποτήρι.



Υλικά:
140  γρ. αλεύρι
50 γρ. βρώμη
130 γρ. φλώρα σόφτ
60 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. ζάχαρη μαύρη
2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
1 βανίλια
½ κ.γλ. μπέκιν
120 γρ. φουντούκια
1 κρόκο αυγού 

Εκτέλεση:
Ψήνουμε τα φουντούκια με τη φλούδα τους 10 λεπτά στους 180 βαθμούς, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Συγκεντρώνουμε  όλα τα υλικά εκτός από τα φουντούκια,  τα κάνουμε τρίμματα, τα λεγόμενα κράμπελ.




Προσθέτουμε και τα φουντούκια ολόκληρα, τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε μία φόρμα τάρτας.




Τα ψήνουμε 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς.



Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε ακανόνιστα.



Τα συντηρούμε σε μεταλλικό κουτί.



Καλή επιτυχία!




Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Γλυκό πορτοκάλι-περγαμόντο!





Μαρμελάδα με πορτοκάλι και περγαμόντο!
Έκανα το ωραιότερο γλυκό- μαρμελάδα για φέτος.
Θα σας εξηγήσω το λόγο φυσικά, το έκανα με τα περγαμόντο της αυλής μας  5 όλα κι όλα… δεν είναι υπέροχα!!!

Τα καθάρισα και ήταν 280 γρ. τα φλούδια και σκέφτηκα τόσο κόπο θα κάνω δε βάζω και λίγα πορτοκάλια, και ναι… έγινε φανταστικό γλυκό, για γλυκό του κουταλιού ή σαν μαρμελάδα.
Τα έκοψα σε φετούλες  ζουλιέν, που λένε οι σεφ.



Τα υλικά μου:
5 περγαμόντο και 5 πορτοκάλια
1500 γρ. Καθαρό μίγμα μετά το ξεπίκρισμα
1 κιλό ζάχαρη
600 γρ. νερό
2-3 κ.σ. χυμό λεμόνι


Εκτέλεση:
Ξύνουμε το εξωτερικό των πορτοκαλιών και περγαμόντο, όπως όταν παίρνουμε το ξύσμα για τα γλυκά.



Χαράζουμε και βγάζουμε τη φλούδα από τα περγαμόντα.


Από τα πορτοκάλια κόβουμε τις άκρες και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό.



Τα βράζουμε 10 λεπτά, στραγγίζουμε και τα ξαναβράζουμε άλλα 10 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Το ίδιο κάνουμε με τις φλούδες  περγαμόντο.



Καθαρίζουμε τις ίνες, τα νεύρα και τα κουκούτσια από τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε φετούλες όπως κάναμε τα περγαμόντο.




Ζυγίζουμε τα περγαμόντο και τα πορτοκάλια.


Βάζουμε τα πορτοκάλια και τα περγαμόντο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό.



Βράζουμε 15- λεπτά και το αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα.
Την άλλη μέρα δένουμε τη μαρμελάδα, προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.




Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.




Καλή επιτυχία!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ