Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Πατατοσαλάτα ζεστή!


Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα που τρώγεται ζεστή και κρύα!
Εμείς εδώ στη βόρια Ελλάδα έχουμε ακόμη πολύ κρύο, την προτιμούμε  ζεστή!
Μόλις καλοκαιριάσει λίγο τρώγεται ωραιότατα και κρύα!!!

Υλικά
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φετούλες
1-2 αγγουράκια τουρσί σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια

Ντρέσιγκ:
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 λεμόνια το χυμό (το 1/3 του λαδιού)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαιδανό,  άνηθο, μάραθο ότι πράσινο μας αρέσει.
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μαγιονέζα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά σε νερό στο οποίο έχουμε βάλει  λίγο αλάτι.
Σε ένα γυάλινο βαζάκι χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε και όπως είναι ζεστά προσθέτουμε το ντρέσινγκ.
Επίσης τα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!!!




Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Τούρτα γιορτινή σοκολάτας!


Χρόνια σου πολλά Γιωργή μου!!!



Υπέροχη, νοστιμότατη τούρτα σοκολάτας, για τη γιορτή του Γιώργου μου!
Φανταστική τούρτα καραμέλα, σοκολάτα, φουντούκι!!!
¨Όποιος την έφαγε έφυγε με την συνταγή!!

Υλικά
για τη βάση:
350 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με σοκολάτα τριμμένα
100 γρ. μαργαρίνη φλόρα με βούτυρο λιωμένο
Τα ενώνουμε και τα τοποθετούμε σε φόρμα του κέικ, ψήνουμε στους 170 βαθμούς 7-8 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.



Για την κρέμα καραμέλα:
1 ζαχαρούχο γάλα που το έχουμε βράσει 30 λεπτά στη χύτρα με νερό να το σκεπάζει.
(Μπορούμε να βάλουμε 3-4 για να τα έχουμε όταν τα χρειαζόμαστε).
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαν γιαούρτι λίγο δηλαδή.
150+50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα, τα 50 γρ, για το πασπάλισμα.




Αφού βράσουμε το ζαχαρούχο το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε μέσα στην χτυπημένη κρέμα  όπως και τα φουντούκια, ανακατεύουμε και  απλώνουμε την κρέμα καραμέλας  επάνω στην ψημένη βάση.
Τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμαστεί η μους σοκολάτας.


Για τη μους σοκολάτας:
400 γρ κουβερτούρα
400 γρ κρέμα γάλακτος με 30 % λίπος

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί. την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει.
Ενώνουμε την σαντιγί απαλά με την λιωμένη κουβερτούρα με μία μαρίζ.
Απλώνουμε την μους επάνω στην κρέμα καραμέλας και την βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ, να κρυώσει και να δέσει.


Όταν πρόκειται να την σερβίρουμε την πασπαλίζουμε με τα φουντούκια που κρατήσαμε.


Καλή όρεξη!!!!








Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Καλό Πάσχα!!!


Μ. Πέμπτη σήμερα!!!
Το έθιμο θέλει κόκκινα αυγά!!!
Τα βάφουμε πρωί-πρωί...(κάνουμε και κανένα σχεδιάκι)!!!


Καλό Πάσχα με υγεία και χαρά σας εύχομαι φίλοι μου!!!
Να περάσουμε όλοι καλά!!!


Καλή Ανάσταση!!!

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Τσουρεκάκια πασχαλινά!




Μου αρέσει να παίζω με τη ζύμη ούτως ή άλλως,
Πάντα τη Μ. εβδομάδα κάνω τσουρέκια 2-3 φορές μου αρέσει να τα κάνω κιλό-κιλό.( σε δουλειά να βρίσκομαι).
Αυτά είναι η δεύτερη παρτίδα που κάνω, τα πρώτα είναι για αρχάριους εδω, όχι ότι αυτά είναι δύσκολα απλώς έχουν λίγο παραπάνω βούτυρο και κολλάνε λιγάκι στο πλάσιμο.


Μου αρέσει να κάνω τσουρέκια και να τα μοιράζω έτσι το έχουμε εμείς.
Κάποτε οι μαμάδες μας κάνανε τα Λαμπροκούλουρα και ήταν βαριά και αρκετά σκληρά τα ζύμωναν πολύ, τώρα γίνονται σαν αφρός.
Το τσουρέκι δε θέλει πολύ ζύμωμα θυμώνει!!!
Σκέφτηκα να τα βάλω σε χαρτάκια για μάφινς για να προσφέρονται καλύτερα και μου αρέσανε πάρα πολύ δέστε τα, δεν είναι πολύ όμορφα!!!


Υλικά:
1100 γρ αλεύρι
400 γρ. γάλα
4 αυγά
300 γρ ζάχαρη
250 γρ μαργαρίνη φλόρα με βούτυρο
60 γρ. μαγιά φρέσκια ή 2 φακελάκια ξερή
1 κ.γλ. κακουλέ
1 κ.γλ. μαχλέπι
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα τη ζάχαρη.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, στο κέντρο κάνουμε μία λακκούβα και μέσα εκεί βάζουμε το ζεστό γάλα (τόσο ζεστό που να αντέχει το μικρό μας δαχτυλάκι).
Τρίβουμε τη μαγιά, τα αυγά, τα μυρωδικά και ζυμώνουμε 2-3 λεπτά.





Προσθέτουμε διαδοχικά το μαλακό  βούτυρο το διπλώνουμε απαλά.


Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τη ζύμη .

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα κουζίνας βάζουμε το μπόλ στο φούρνο στους 40 βαθμούς μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη κόβουμε κομμάτια και πλάθουμε μικρά μεγάλα τσουρέκια γεμιστά ή σκέτα.






Εγώ φέτος έκανα κουλουράκια και γέμισα χαρτάκια για μάφιν έγιναν τόσο γλυκούλια!!!



Περιμένουμε να διπλασιαστούν και τα περνάμε με κρόκο αυγού.



Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή αμύγδαλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Ψήνουμε 20-25 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.



Καλή επιτυχία!!!


Με αυτή τη δόση γίνονται όλα αυτά τα τσουρέκια μικρά και μεγάλα!!!


 Καλό Πάσχα!!!






Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Τραγανά κράκερς (kneckebrod) διαίτης!!!



Τραγανά πεντανόστιμα αγαπημένα (kneckebrod)  κράκερς διαίτης!
Τώρα με τη νηστεία δίνουν φοβερή  ενέργεια!
Για όποιους δεν θέλουν γλυκιές μπάρες δημητριακών!
Τα Λατρεύω, τα τρώω  εδώ και πολλά χρόνια πότε από Γερμανία πότε από Σουηδία!
Τα έχω εξελίξει στα γούστα μου και με ότι ξηρούς καρπούς ή δημητριακά μου αρέσουν!
Είναι αλμυρά τα τρώω σκέτα, με κασέρι, γαλοπούλα και μαρουλάκι σε σάντουιτς, τρώγονται σκέτα για δεκατιανό,  είναι πολύ υγιεινά, μας  χορταίνουν χωρίς να  μας φορτώσουν θερμίδες!!!
Βασικά είναι τόσο εύκολα στο να τα κάνουμε, αξίζει να τα δοκιμάσετε!
Μπορούμε να τις πούμε και αλμυρές μπάρες δημητριακών!!!!



Υλικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης
1 φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι σουσάμι καβουρντισμένο
½ φλιτζάνι λιναρόσπορο
2 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο
2 κ.σ. ηλιόσπορους
2.κ.σ. κολοκυθόσπορους
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή 
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ. αλάτι
2 φλιτζάνια ζεστό νερό

Εκτέλεση:
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.



Προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε.


Αφήνουμε 20-30 λεπτά να φουσκώσουν τα δημητριακά.



Απλώνουμε το υλικό σε ένα ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με ακόμη λίγο σουσάμι.
Μπορούμε να το χωρίσουμε νοητά σε τετράγωνα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς.
Ανοίγουμε το φούρνο και αφήνουμε τα κράκερς να κρυώσουν στο φούρνο .
Όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά.


Αν δεν έχουν γίνει τραγανά όσο θα θέλατε βάλτε τα στο φούρνο στους 120 βαθμούς για λίγο ακόμη, εξαρτάτε από την ποσότητα που θα κάνουμε, πόσο λεπτά θα γίνουν.





Καλή επιτυχία!!!

Στη δεύτερη παρτίδα έβαλα και λίγα φουντούκια και αμύγδαλα, δε σας λέω τίποτα....υπέροχα!!!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ