Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Αφράτα μπιφτέκια στο τηγάνι!



Μπιφτέκια αφράτα στο τηγάνι!
Τα μπιφτεκάκια μου σήμερα ήταν εξαιρετικά, αφράτα ζουμερά με αρωματικά καλοκαιρινά!!!!
Μην σας τρομάζουν τα πολλά υλικά, δέστε τα ξανά….. τα έχουμε όλα στην κουζίνα μας !!!

Υλικά:
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μαχαίρι ( όχι στο μούλτι να φαίνετε)
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαιδανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.γλ. μπέκιν
2 κουταλιές κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. κύμινο
Αλάτι και πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε σα να ζυμώνουμε ψωμί, όσο ζυμώνουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν.



Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με ραβδώσεις ή και απλό αντικολλητικό και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια 10-15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.




Καλή μας όρεξη!!!



Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Μούς σοκολάτας με γιαουρτόκρεμα δαμάσκηνου!!!!



Ένα υπέροχο επιδόρπιο γι αυτούς που αγαπούν τη σοκολάτα και την γιαουρτόκρεμα!
Υλικά:
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ.  στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ γάλα φρέσκο
4 κ.σ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
3 μπισκότα γεμιστά

Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα μοιράζουμε στα ποτήρια.


Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σε ένα γυάλινο μπολ, ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε επάνω στην κουβερτούρα, περιμένουμε 1-2 λεπτά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά και να κρυώσει η σοκολάτα.


Προσθέτουμε το μισό γιαούρτι, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια.




Τα βάζουμε στο ψυγείο 15 λεπτά μέχρι να γίνει και η γιαουρτόκρεμα δαμάσκηνου.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι, αν θέλουμε προσθέτουμε και άχνη ζάχαρη, εγώ δεν βάζω γιατί δεν μου αρέσει να είναι  πολύ γλυκιά.


Προσθέτουμε το γιαούρτι και την μαρμελάδα ανακατεύουμε και την μοιράζουμε επάνω από την μους σοκολάτας, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.



Βάζουμε στο ψυγείο τα ποτήρια για 2 ώρες μέχρι να σφίξουν οι κρέμες.


Καλή μας όρεξη!!!!





Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Πίτα χωρίς φύλλο με λαχανικά και φέτα!



Υλικά
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 ξερό κρεμμύδι
1-2 πιπεριές πράσινες
200 γρ μανιτάρια κονσέρβας ή φρέσκα
1 ντομάτα
1 φλιτζανάκι  του καφέ ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαιδανό
½ ματσάκι άνηθο και δυόσμο
Αλάτι πιπέρι

Για το χυλό
400 γρ γιαούρτι
2-3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι  μπέκιν
3 αυγά
200 γρ, κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τυριά διάφορα, φέτα ή ότι τυρί υπάρχει
Για πασπάλισμα τυρί φέτα και ηλιόσπορα

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα λαχανικά αφού τα κόψουμε σε κυβάκια σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι, ίσα να μαραθούν, να μείνουν χωρίς υγρά, προσθέτουμε τα αρωματικά, το ελαιόλαδο και το αλάτι με το πιπέρι.





Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.




Ετοιμάζουμε το χυλό, σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και την κρέμα, προσθέτουμε το αλεύρι με μπέκιν λίγο-λίγο μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό.



Ρίχνουμε τα λαχανικά στο χυλό αφού κρυώσουν, τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.



Βουτυρώνουμε ένα ταψί πασπαλίζουμε λίγο καλαμποκάλευρο αν μας βρίσκεται και απλώνουμε το χυλό με τα λαχανικά.



Πασπαλίζουμε  με λίγη φέτα και σπόρια, βάζουμε λίγο βούτυρο εδώ κι εκεί.





Ψήνουμε στις αντιστάσεις  50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά, στους 190 βαθμούς πάντα σε προθερμασμένο φούρνο.



Καλή μας όρεξη!!!







Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Μακαρονάδα με κιμά κολοκυθάκι και καυτερές πιπεριές (πύραυλος)!!!



Τα μακαρόνια μου πήρανε το όνομά τους από τις καυτερές που έβαλα, όποιος δεν τρώει καυτερό ας τις αφήσει από έξω, βάλτε γλυκιές πιπεριές...αλλά το καυτερό για αυτούς που το τρώνε είναι θεσπέσιο!!!!



Υλικά
500 γρ.  μακαρόνια Ν. 6
300 γρ. κιμά ανάμικτο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι σε μικρά κυβάκια
2 πιπεριές καυτερές κέρατο (προαιρετικά) ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι κρασί άσπρο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. κέτσαπ
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1/2 ματσάκι μαιδανό
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με το πόσο γράφουν στην ετικέτα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε αρχικά τον κιμά, το κρεμμύδι και διαδοχικά το κολοκυθάκι και τις πιπεριές.


Μόλις τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον πελτέ  ντομάτας, τη σάλτσα και το κέτσαπ, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νεράκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.


Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα σερβίρουμε με μπόλικη καυτερή σάλτσα ....και όποιος αντέξει!!!!!!!


Καλή όρεξη!!!!!



Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Μελιτζάνες ιμάμ λάιτ!


Μπορεί το ιμάμ να γίνει νόστιμο και ελαφρύ φαγάκι???
Ναι γίνετε νοστιμότατο,  με ψητές τις μελιτζάνες., δε λέω οι τηγανιτές είναι άλλο πράμα, αλλά και αυτοί που θέλουν να τρώνε ελαφριά δε χρειάζεται να τις στερούνται.



Υλικά:
2 μελιτζάνες
400 γρ. κιμά
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ή ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας με πιπεριά Φλωρίνης σπιτική εδώ ή 2-3 ντομάτες φρέσκες ώριμες
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Τυρί τριμμένο, φέτα
Μαιδανό, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση.
Βάζουμε τις μελιτζάνες με το κομμένο μέρος προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τις ψήνουμε 20-25 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφήνουμε να δέσει η γέμιση σε μέτρια φωτιά.


Αφού ψηθούν τις βγάζουμε και τις χαράζουμε, τις πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι και τις γεμίζουμε με το υλικό της γέμισης.


Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα, εγώ βάζω και μερικές πιπεριές γύρο-γύρο καυτερές ως επί το πλείστον.
Ρίχνουμε στο ταψάκι μας 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό.



Ψήνουμε 30-35 λεπτά, αφού σχεδόν τα υλικά είναι μαγειρεμένα.




Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Πατάτες στο φούρνο με δεντρολίβανο!!!







Φανταστικές αρωματικές πατάτες φούρνου!!!

Υλικά 
1 κιλό μικρές φρέσκες πατάτες
1 ματσάκι δεντρολίβανο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. χοντρό αλάτι
1-2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση.


Λαδώνουμε ένα πιρέξ  πασπαλίζουμε το χοντρό αλάτι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.


Αραδιάζουμε τις πατάτες το κομμένο μέρος προς τα κάτω, προσθέτουμε και το σκόρδο.


Ρίχνουμε επάνω στις πατάτες 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και ένα φλιτζανάκι του καφέ μικρό νερό.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς 1 ώρα περίπου.



 10 λεπτά  πριν το τέλος του ψησίματος τις γυρίζουμε και πασπαλίζουμε λίγο τυρί φέτα τριμμένη.





Καλή μας  όρεξη!!!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ