Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Κέικ με γεύση ροδάκινου!




Αγαπημένα μου φρούτα είναι τα ροδάκινα και αφού έχουμε δύο δέντρα στην αυλή κάνω διάφορα γλυκάκια αυτή τη φορά σειρά έχει το κέικ, καθάρισα 2-3 ροδάκινα τα έλιωσα στο μούλτι και έκανα τα κεκάκια.
Στο ένα έβαλα και λίγη μερεντούλα ....μας αρέσει η σοκολάτα  αυτό το έχουμε πει!!!


Τα υλικά:
1 φλιτζάνι βιτάμ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 κουταλάκι σόδα
1 φλιτζάνι ροδάκινα στο μούλτι αλεσμένα
500 γρ αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε στο μούλτι 1-2 ροδάκινα.
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.


Προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά, το γιαούρτι με τη σόδα και το χυλό των φρούτων.
σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό.
Χωρίζουμε τη ζύμη αν θέλουμε σε δύο μακρόστενες φόρμες στρωμένες με λαδόκολλα.
Στο ένα έβαλα 2-3 κουταλιές μερέντα και φετούλες ροδάκινου.






Ψήνουμε 50 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.




Καλή μας όρεξη!!!

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Φανουρόπιτα πεντανόστιμη!





.......... ότι απέμεινε!
Η παράδοση λέει τη φανουρόπιτα την κάνουμε με 7, 9, ή 11 υλικά, πάντα μονά τα υλικά, δεν ξέρω το γιατί και η μαμά μου λέει έτσι την κάνουμε, γιατί έτσι τη βρήκαμε.
Πάντως όσα περισσότερα υλικά βάζουμε τόσο αρωματική και νόστιμη γίνεται.
δεν είναι απαραίτητα να είναι του Αγίου Φανουρίου για να την κάνουμε, είναι ένα φανταστικό κέικ, είναι και νηστίσιμο.

Τα υλικά:
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα 2-3 σύκα ξερά 2-3 βερίκοκα ξερά και το υπόλοιπο σταφίδες.
1/4 φλιτζάνι κονιάκ ή  λικέρ πορτοκάλι ( εγώ έβαλα αρμπαρόριζα και έγινε φανταστικά αρωματική)
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
1/2 κουταλάκι σόδα
500 γρ αλεύρι φαρίνα (αν βάλουμε απλό αλεύρι προσθέτουμε 2 κ,γλ, μπέκιν).

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα βερίκοκα, βάζουμε και τις σταφίδες  μαζί σε ένα μπολ με νερό να ξεπλυθούν και να νοτίσουν.
Λιώνουμε τη ζάχαρη με όλα τα υγρά υλικά με το σύρμα χειρός.


Προσθέτουμε τα ξερά φρούτα και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνουν ένα μείγμα σαν το κέικ.


Στρώνουμε σε μία φόρμα 24 cm λαδόκολλα βρεγμένη και καλά στημένη.



Ψήνουμε τη φανουρόπιτα 50 λεπτά στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς, με μία οδοντογλυφίδα δοκιμάζουμε αν ψήθηκε.


Καλή επιτυχία!!!



  Μπόρεσα να βγάλω φωτογραφίες από τις γωνίτσες που περίσσεψαν...... από νοστιμιά δε σας λέω!

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Τυρόπιτα πλισέ!



Για πρωινό είναι ότι καλύτερο, εύκολη και με ελάχιστα υλικά γίνεται φανταστική πίτα!!!

Υλικά:
6-7 φύλλα κρούστας
1 φλιτζάνι τυριά τριμμένα διάφορα
2-3 φέτες καπνιστή μπριζόλα
1 φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 αυγά
1 κ.γλ. μπέκιν
1 κ.σ. αλεύρι

 Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι, το αλεύρι με το μπέκιν να γίνουν χυλός.


Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα, πασπαλίζουμε λίγο τυρί και το σουρώνουμε  πλισέ.


Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο.



Ρίχνουμε το χυλό να πάει παντού και το αφήνουμε λίγη ώρα να το απορροφήσει.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.






Καλή όρεξη!!!




Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Κλασικό τσήζκεικ με σάλτσα βύσσινο!



Τσήζκεικ
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτιμπέρ ή digestive
3-4 κ.σ. βιτάμ  λιωμένο
2 κ.σ. κονιάκ
Για την κρέμα
400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
2οο γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
ξύσμα και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για την επιλάλυψη
1 κονσέρβα βύσσινα
2 κ.σ. κόρν φλάουερ
2-3 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το κονιάκ.
Ανακατεύουμε να υγραθούν τα μπισκότα και τά στρώνουμε σε μία φόρμα για τάρτες.
Τα πατάμε με ένα ποτήρι η με τα χέρια μας να στερεοποιηθεί η βάση




.
Για την κρέμα χτυπάμε το τυρί με την κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Στρώνουμε την κρέμα επάνω στη βάση των μπισκότων και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστούν τα βύσσινα.



Για την επικάλυψη στραγγίζουμε τα βύσσινα και βάζουμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι  ανακατεύουμε το κόρν φλάουερ  και τη ζάχαρη, το βράζουμε μέχρι να δέσει το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα βύσσινα, αφήνουμε να κρυώσουν.



Απλώνουμε τα βύσσινα επάνω στην κρέμα φροντίζουμε να μην είναι ζεστά τα βύσσινα και μας κάτσει η κρέμα.



Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ και το απολαμβάνουμε!!!!




Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Τάρτα λαχανικών με σπιτική ζύμη κουρού!



Φανταστική και πανεύκολη τάρτα λαχανικών με σπιτική  ζύμη κουρού.
Σας περίσσεψαν λαχανικά ψητά η τηγανιτά, κάντε μία γρήγορη αλλά και πολύ νόστιμη τάρτα αν δεν θέλετε να τα πετάξετε. (δεν πετάμε τίποτα λέμε!!!!)

Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
400-500 γρ. φαρίνα
2-3 κ.σ. παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση:
1 Μελιτζάνα
1 κολοκυθάκι
3-4 ντοματίνια
1-2  πιπεριές
1 ξερό κρεμμύδι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρέσκο θυμάρι αλάτι πιπέρι
Τυρί φέτα ή άλλα τυριά της αρεσκείας μας.

Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους, τους ρίχνουμε το λάδι και τα αρωματικά και τα ανακατεύουμε  μέχρι να λαδωθούν.
Τα απλώνουμε σε ένα ταψί  και τα ψήνουμε στον αέρα και γκρίλ ΄10-15 λεπτά.



Κάνουμε τη ζύμη και απλώνουμε τη μισή στην ταρτιέρα, την πατάμε να γίνει λεπτή.





Απλώνουμε τα λαχανικά, τρίβουμε τη φέτα, βάζουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, πιπέρι και ρίγανη. 




Απλώνουμε και την υπόλοιπη ζύμη σε ότι σχέδιο μας αρέσει 
( Πασπαλίζω λίγο ηλιόσπορο, κάνει τι διαφορά.)




Ψήνουμε την τάρτα μέχρι να ροδίσει στους 180 βαθμούς.



Καλή επιτυχία!!!!


1


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ