Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Ψωμάκια βρώμης (διαίτης)





Κατά καιρούς μου αρέσει να δοκιμάζω γεύσεις.
Όταν πω να κάνω διατροφή και μπω σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα όλο λέω, τέρμα θα κάνω υγιεινή διατροφή, παίρνω διάφορα προϊόντα όπως την τελευταία φορά που πήρα βρώμη για το μισό χωριό, έκανα ψωμάκια, γίνανε τόσο νόστιμα που σχεδόν τα έφαγα με τη μία, χαχαχα!!!
Αν θέλετε να τα δοκιμάσετε δες τε τη συνταγή, είναι τόσο απλή, γίνονται στο πι και φι!!!

Υλικά:
2 φλιτζάνια βρώμη
1 φλιτζάνι λιναρόσπορο αλεσμένο ή αλεύρι ολικής άλεσις
1/4 φλιτζάνι ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, σουσάμι ή άλλους ξηρούς καρπούς
1/2 κ.γλ. μπέκιν
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας.
Προσθέτουμε χλιαρό νερό σιγά- σιγά μέχρι να δέσει το ζυμάρι.


Τοποθετούμε σε λαδόκολλα κουταλιές  τόσες όσο θέλουμε να γίνουν μεγάλα τα ψωμάκια.
Πασπαλίζουμε λίγα σποράκια ακόμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα.


Η ώρα είναι ανάλογα με το μέγεθος , μη περιμένετε να ροδίσουν, απλά να μην τα βγάλετε άψητα.



Καλή επιτυχία!!!!
  

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Μπριζόλες λαιμού μαριναρισμένες στο σχαροτήγανο!




Σε ποιόν δεν αρέσουν οι μπριζόλες, όταν δε είναι και μαριναρισμένες με τόσα αρώματα είναι τέλειες!
Στη σχάρα, στο φούρνο, στο τηγάνι, εγώ τις κάνω στο σχαροτήγανο και έχω λίγο από όλα!
Μπριζόλες λαιμού παίρνουμε φυσικά να έχουν λίγο λιπάκι για να γίνουν υπέροχες! 




Υλικά:
4 μπριζόλες χοιρινές  λαιμού
Για τη μαρινάδα:
4 κ.σ. κονιάκ ή βότκα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ  μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
½ κ.γλ. κόκκινη πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Ψιλοκομμένο θυμάρι και δεντρολίβανο
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και κάνουμε μπανάκι τις μπριζόλες.
Τις βάζουμε σε μία σακούλα τροφίμων και τις αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.




Ψήνουμε στο σχαροτήγανο 12-15 λεπτά γυρίζοντας τες 2-3 φορές χύνοντάς τες  με τη μαρινάδα πότε- πότε!!!





Καλή όρεξη!




Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Τρίγωνα αλμυρά με καρύδια και μοτσαρέλα!




Τραγανά τριγωνάκια μπουκιά και συχώριο!
Γίνονται τόσο εύκολα με πολύ λίγα υλικά γεμίζουμε μία πιατέλα για σνακ, για μπυρίτσα,ακόμη και για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ!!!!


Υλικά
1 σφολιάτα
3-4 κουταλιές καρύδια χοντροτριμμένα
3-4 κουταλιές μοτσαρέλα τριμμένη
1 ασπράδι αυγού για επάλυψη μέσα και έξω
Λίγο σουσάμι και πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση
Ανοίγουμε την σφολιάτα, την περνάμε με το ασπράδι αφού το χτυπήσουμε λίγο με ένα πιρούνι.
Πασπαλίζουμε τα καρύδια,  το τυρί και λίγο πάπρικα.



 Κάνουμε ρολό από την μακρυά πλευρά, περνάμε πάλι με ασπράδι και πασπαλίζουμε σουσάμι και πάπρικα.
Κόβουμε τριγωνάκια με ένα κοφτερό μαχαίρι.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς 15-20 λεπτά.






Καλή όρεξη!!!

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Μηλοπιτάκια μεθυσμένα, με σουσάμι και μέλι!



Τραγανά μηλοπιτάκια, τα δαγκώνεις και τρίβονται στο στόμα.
Η δε γέμιση είναι το κάτι άλλο μοσχοβολάει το καβουρντισμένο σουσάμι με το καρύδι.
Τα ξινόμηλα δένουν τέλεια με το μέλι και την καστανή ζάχαρη.
Πραγματικά μία πεντανόστιμη συνταγή.
Τώρα που χειμωνιάζει και τα μήλα έχουν την τιμητική τους δοκιμάστε τα!!!



Υλικά:
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι κρασί άσπρο
1 σφηνάκι αρωματικό λικέρ (έβαλα αρμπαρόριζα) προαιρετικά.
1/2 ποτήρι ζάχαρη καστανή
600-700 γρ. αλεύρι
2 κγλ.μπέκιν
3-4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα


Για τη γέμιση:
2 μήλα ξινόμηλα
2 κ.σ. σουσάμι
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. βούτυρο φλώρα
2 κ.σ ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε το σουσάμι, προσθέτουμε τα καρύδια με το βούτυρο, το μέλι με τη ζάχαρη και τα μήλα, τα ανακατεύουμε 3-4 λεπτά να δέσουν.




Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη με τα υλικά μας, το αλεύρι λίγο πάνω λίγο κάτω, προσθέτουμε ή αφαιρούμε, ανάλογα το αλεύρι μας και το μέγεθος των ποτηριών.




Παίρνουμε κομματάκια ζύμης τα γεμίζουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.



Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς στον αέρα.



¨Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη!!!



Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Μανιταροπιτάκια με σπιτική σφολιάτα βήμα-βήμα!



Φανταστικά μανιταροπιτάκια, τόσο τριφτά τόσο υπέροχο φύλλο, αξίζει να τα δοκιμάσετε εμάς μας ξετρέλανα νε!!!


Υλικά για το φύλλο:
500+100 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γλ. αλάτι
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό

Για τη γέμιση:
200 γρ μανιτάρια άσπρα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές σάλτσα κόκκινης  πιπεριάς ΕΔΩ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαιδανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι

Για ανάμεσα στα φύλλα:
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
1 κρόκο για τη επάλυψη

Εκτέλεση:
Κάνουμε μία μέτρια  ζύμη, τη χωρίζουμε στα δύο, τη σκεπάζουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.



Ετοιμάζουμε τη γέμιση, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε 2-3 λεπτά τα μανιτάρια να μαραθούν λιγάκι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη σάλτσα, το μαιδανό, το αλατάκι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.



Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το λάδι σε ένα μπολάκι.


Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε ένα φύλλο γύρο στα 40 εκ.
Περνάμε με το πινέλο από το μείγμα βούτυρο ελαιόλαδο.


Διπλώνουμε το φύλλο καλύπτοντας τα 2/3 του φύλλου και επανωτίζουμε το υπόλοιπο.



Ξαναλαδώνουμε και διπλώνουμε πάλι τη ζύμη, έτσι έχουμε ένα φάκελο.




Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο, και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο κομμάτι ζύμης.
Ανοίγουμε την κρύα πλέον σφολιάτα σε ένα μεγαλύτερο φύλλο, λαδώνουμε και  την κάνουμε ρολό, κόβουμε σε φέτες ενός δαχτύλου και πατάμε με την παλάμη μας να ανοίξει ή με τον πλάστη.




βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση, κλίνουμε με ένα πιρούνι γύρο-γύρο, περνάμε με κρόκο αυγού και φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.



Καλή όρεξη!!!!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ