Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό στο φούρνο, φανταστικό!!!


Ένα υπέροχο και εύκολο πιάτο.
Εμείς το κάνουμε πολύ συχνά, είναι πολύ νόστιμο και ευπαρουσίαστο.
Σας το συνιστώ ανεπιφύλαχτα θα το λατρέψετε!!!
Γεια μπουφέ δεν το συζητώ, απλά υπέροχο!




Τρώμε νόστιμα, και μαμαδίστικα στη Σουηδία!
Άρεσε ιδιαίτερα το πιάτο το είδα σε ένα  ξένο μπλόγκ και ήξερα ότι τα παιδιά μου θα το λατρέψουν!!!
Μη σας πω το επαναλάβαμε!!!!!
Σας το συνιστώ, είναι πανεύκολο, μπορεί και να ετοιμαστεί και από το βράδυ να μπει στο ψυγείο.


Υλικά:
Φιλέτα  κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.)
1 ξερό κρεμμύδι
1 κουτί μανιτάρια
1 ντομάτα σε ροδέλες
Αλάτι, πιπέρι
2 κουτ.γλ. μουστάρδα
2 κ.σ. σόγια σος (προαιρετικά)
2-3 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 φλιτζάνια τυριά διάφορα κίτρινα, εγώ βάζω και λίγο καπνιστό.


Εκτέλεση:
Λαδώνουμε ένα ταψάκι.
Ανοίγουμε τα φιλέτα στα δύο, τα αλείφουμε με μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, ή σόγια σος.




Αραδιάζουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού, τα μανιτάρια, τη μαγιονέζα τη ντομάτα και τα τυριά.






Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.






Καλή όρεξη!!!  



Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ζύμη λαγάνας!






Καλή Σαρακοστή!
Και στη Σουηδία κρατήσαμε το ΄έθιμο κάναμε τη λαγάνα μας για σήμερα της Αποκριάς και κράτησα ζυμαράκι για αύριο της Καθαράς Δευτέρας στο ψυγείο, θα την ψήσω αύριο, όπως θέλει το έθιμο!

Υλικά:
500 γρ. Αλεύρι
50 +250 γρ. νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξερή μαγιά ή μισό κύβο φρέσκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη ζύμη
1 κ.σ. ξύδι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
Για το πασπάλισμα λάδι, σουσάμι και τριμμένα καρύδια ( προαιρετικά).

Εκτέλεση:
Διαλύουμε σε 50 γρ. νερό χλιαρό τη μαγιά, ρίχνουμε 1 πρέζα ζάχαρη και 1 κουταλιά αλεύρι.
Στο υπόλοιπο αλεύρι κάνουμε λακκούβα στο κέντρο και βάζουμε το λάδι, το αλάτι, το ξύδι και το υπόλοιπο νερό όπως και τη μαγιά.




Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια.



Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα.



Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί, την πατάμε με τα χέρια και πασπαλίζουμε με  ότι υλικά  θέλουμε, π.χ.λάδι και αρωματικά ή κλασικά σουσάμι.



Μπορούμε να την λαδώσουμε καλά, την αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει, την πατάμε με τα δάχτυλα να κάνει λακουβίτσες, 



Την πασπαλίζουμε με σουσάμι και καρύδια, την αφήνουμε να φουσκώσει ξανά 20 λεπτά, και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 15 λεπτά στους 220 βαθμούς.




Αν την κάνεις σε φούρνο που δεν τον γνωρίζεις,,,, σου αρπάζει και λίγο, αλλά γίνεται τραγανή και πεντανόστιμη χαχαχαααα!!!!


Καλή όρεξη!!!


Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ταλιατέλες στο φούρνο όπως μας αρέσουν!!!


Αγαπημένο φαγητό των  των παιδιών μου, με την  παρέα τους εκτός  των άλλων  τα τσακίσανε !!!

Υλικά:
500 γρ. λαζάνια φωλιές
150 γρ, μπέικον
1 μικρό κουτάκι μανιτάρια
300 γρ, ανάμικτα τυριά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι γάλα
 3 αυγά
2-3 κουταλιές βούτυρο ή λάδι



Εκτέλεση:
Βράζουμε τις ταλιατέλες το μισό χρόνο από ότι γράφει στο πακέτο.
Τις στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και τα μανιτάρια σε 2-3  κουταλιές βούτυρο.
Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε.



Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το μισό τυρί.
Τοποθετούμε τις ταλιατέλες σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε το υγρό μείγμα, πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.



Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 20 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και 10 λεπτά χωρίς για να πάρει χρώμα το τυράκι.



Καλή όρεξη!!!


Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Τυροπιτάκια με καρύδια!






Στον καφέ, αλλά και σκέτα για κάθε στιγμή!

Υλικά:
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 κεσεδάκι καρύδια χοντροκομμένα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κ.γλ. σόδα
1 κεσεδάκι γιαουρτιού ηλιέλαιο
2 αυγά  
1 κεσεδάκι τυρί φέτα τριμμένη ή μανούρι
1 κ.γλ. αλάτι
1-2  κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη φρέσκια ή μαιδανό

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα στερεά σιγά-σιγά μέχρι να έχουμε μία μαλακιά ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.



Παίρνουμε κομματάκια ζύμης τα πλάθουμε λίγο και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.



Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν υπέροχα!!!








Καλή όρεξη!!!