Υλικά:
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βιτάμ μαλακό
2 αυγά
3 κ.σ. γιαούρτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρίσεις
2 κ.γλ. μπέκιν
1 πρέζα αλάτι
1-2 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
2-3 ροδάκινα σε φέτες ή 2 φλιτζάνια κεράσια χωρίς κουκούτσια (τα ροδάκινα από το δεντράκι μας)
1-2 κ.σ. τριμμένο φουντούκια
1κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, και το γιαούρτι να αφρατέψουν και διαδοχικά το αλεύρι με το μπέκιν και το αλάτι, όπως επίσης και το πικραμύγδαλο.
Σε μία φόρμα 20cm στρώνουμε λαδόκολλα και χωρίς να τη λαδώσουμε βάζουμε το μείγμα.
Αραδιάζουμε τις φετούλες ροδάκινου (έβαλα από τα δικά μας ροδάκινα και ένα σύκο από τη συκιά μας).... και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη ανακατεμένη με τα φουντούκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις 45 -50 λεπτά.
Καλή όρεξη!!!
Πολύ ωραία!!!!!!!!!!!!!!! Εύκολη!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Τατιάνα μου πανέυκολη, γίνεται τσακ-τσακ που θα έλεγες κι εσύ!!!Πολλά φιλιά!!!
ΔιαγραφήΑυτή είναι ροδακινόπιτα! Οτι πρέπει για την εποχή και σε συνδυασμό με ένα παγωτάκι βανίλια θα κάνει θραύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς έτσι φαγώθηκε χαχαχααα!!!
ΔιαγραφήΑΜΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΗΛΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και δεν πειράζει, ότι φρούτο σας αρέσει!!!
Διαγραφή