Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Κρέπες με άρωμα από σιμιγδάλι!





Σίγουρα όλοι έχουμε φάει ή και κάνει πολλές φορές κρέπες, εγώ κάθε φορά αλλάζω τη συνταγή, δοκιμάζοντας τις συγκεκριμένες μου άρεσε το άρωμα του ψημένου σιμιγδαλιού, θα σας έλεγα να δοκιμάσετε θα σας ενθουσιάσει.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το χυλό:
1 αυγό
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
4 κουταλιές ηλιέλαιο
2 κουταλιές σιμιγδάλι
2 κουταλιές κόρν φλάουερ
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι
Αλεύρι όσο σηκώσει ώστε να έχουμε έναν χυλό που να κολλάει στην κουτάλα.



Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, στην αρχή βάζουμε ένα κουταλάκι λάδι ή βούτυρο το περνάμε με μια χαρτοπετσέτα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
Ρίχνουμε στο τηγάνι  μια μεγάλη κουταλιά χυλό και κουνάμε το τηγάνι να απλωθεί ο χυλός σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Αφού ψηθεί απο τη μία πλευρά τη γυρίζουμε από την άλλη.
Κάνουμε το ίδιο και με τον υπόλοιπο χυλό.
Μπορούμε συγχρόνως να γεμίζουμε τις κρέπες με μερέντα για γλυκές ή κασεράκι όπως αρέσουν σε μένα!!!











Καλή όρεξη!!!





Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Μηλόπιτα σοκολατένια, με καρύδια, μέλι και ταχίνι!







Οι μηλιές μας φέτος έχουν πολλά και νόστιμα μήλα, τι να πρωτοκάνω προς το παρών τα τρώω ωμά αλλά μπήκα στον πειρασμό να κάνω και μία μηλόπιτα τις αποθύμησα, τις λατρεύω μετά τη σοκολάτα είναι το αγαπημένο μου γλύκισμα!
Είναι εύκολη μηλόπιτα αν έχετε λίγα μήλα στη φρουτιέρα σας μην διστάζετε στην ουσία με απλά  υλικά θα έχετε ένα υπέροχο γλυκό για τον καφέ σας!




Υλικά:

4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι βιτάμ
2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
2 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι  μπέκιν
1 φακελάκι βανίλια

3-4 μήλα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά ταχίνι
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι χοντροτριμμένα καρύδια
1-2 κουταλιές σταφίδες

Για την επικάλυψη:
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. γάλα

Εκτέλεση:

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε τα μήλα σε ένα μπολ σε μικρούς κύβους, προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι, τη ζάχαρη τις σταφίδες και ανακατεύουμε.



Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέκιν και τη βανίλια.
Χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο να αφρατέψουν,προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι διαδοχικά.
Προσθέτουμε τα μήλα στο μείγμα.





Βρέχουμε μία λαδόκολλα και καλύπτουμε μία φόρμα ή ένα ταψάκι 28αρη και βάζουμε το μείγμα.
ψήνουμε τη μηλόπιτα 1 ώρα στις αντιστάσεις.



Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε επάνω στην κουβερτούρα, περιμένουμε 2 λεπτά ανακατεύουμε να λιώσει καλά και απλώνουμε επάνω στην κρύα μηλόπιτα.






Καλή όρεξη!!!





Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

Φθινοπωρινός κήπος!



Αν και η ζέστη καλά κρατεί η αυλή μου δίχνει πως πάμε για το χειμώνα ολοταχώς!
Όσο και να κρατήσει η ζέστη η ψυχολογία αλλάζει, θα αρχίσουμε σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε,
με τα ρούχα τις ετοιμασίες για το σπίτι, τα φαγητά αλλάζουν αφού τα φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά θα μας επιτρέπουν να κάνουμε νέες συνταγούλες.

Εγώ σαν αρχή θα σας βάλω εικόνες από την αυλή μου για να καταλάβετε τι εννοώ!
Δεν θυμίζει άνοιξη το προσέξατε, τα φρούτα, το ξερό στα χόρτα, αλλά έχει  ομορφιά το φθινόπωρο, όπως και  μελαγχολία!!!









Λένε αν υπάρχει πληθώρα από κυδώνια, θα έχουμε βαρύ χειμώνα.......βγάλτε συμπέρασμα χαχαχααα!!!


Η καστανιά πέρυσι είχε 2 ή 3 φέτος γύρο στα 13..... ίσα που θα γεμίσω τη γαλοπούλα χαχα!!!







Ο αντρούλης μου επί το έργο....κάποιος πρέπει να τα περιποιηθεί κιόλας!!!!



Μήλο-λωτός φανταστική γεύση, τρώγεται σαν μήλο, δεν είναι σαν τον κλασικό το λωτό!












Προβλέπετε να κάνω και γλυκό κουμκουάτ.....



Και το κοριτσάκι μας ή Λίλα!!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ