Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Οι Βασιλόπιτες μου για το 2016!




Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και αγάπη!

Φέτος έκανα βασιλόπιτες για όλους τους αγαπημένους μου και για όλα τα γούστα!
Με μαγιά και πορτοκάλι (έβαλα μανταρίνια φέτος, χυμό και ξύσμα). Εδώ
Με φρούτα και ξηρούς καρπούς αγαπημένη.... εδώ
Και την όμορφή μου την πείραξα λιγάκι και νομίζω έδεσε στις γεύσεις μου... εδώ



Υλικά:
300 γρ. βούτυρο Φλώρα σόφτ
250 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. γιαούρτι
4 μανταρίνια τον χυμό και το ξύσμα
1 σφηνάκι αμαρέττο ή λικέρ πορτοκάλι
6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
100 γρ αμύγδαλα και καρύδια χοντροτριμμένα
1 βανίλια
1 κ.γλ. κανέλα
1 κουταλάκι κακουλέ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι  μπέκιν
½ κ.γλ. σόδα
400 γρ αλεύρι φαρίνα
2 φλιτζάνια ξερά φρούτα στο μούλτι με 2 σφηνάκια αμαρέττο ή κονιάκ

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 κουταλιά απο τη ζάχαρη και  το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.




Τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το μανταρίνι χυμό και ξύσμα, την βανίλια το γιαούρτι, τη σόδα, και τους κρόκους, το λικέρ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα και το αλεύρι με το μπέκιν και τη κανέλα και τρίβουμε με τα χέρια να αλευρωθούν καλά.



Εναλλάξ προσθέτουμε τη μαρέγκα με το μείγμα των φρούτων και αλευριού.
Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.




Σε ένα 30αρη ταψί βουτυρώνουμε πρώτα το ταψί μετά βάζουμε λαδόκολλα και ξαναβουτυρώνουμε να πάρει η λαδόκολλα τη φόρμα του ταψιού.
Έκανα διπλή δόση και μου βγήκαν 3 Βασιλόπιτες!



Βάζουμε το μείγμα και ένα κέρμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.



Ψήνουμε 55-60 λεπτά στους 170 βαθμούς, στα 45 λεπτά με ένα μαχαίρι δοκιμάζουμε αν ψήθηκε.





Στολίζουμε κατα βούληση!!!



 Καλή επιτυχία!!










Καλή Πρωτοχρονιά!!!

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι 2015!

Χρόνια πολλά με υγεία!!!
Η χθεσινή ημέρα ήταν υπέροχη, γιορτινή και πολύ γεμάτη!!!
Χρόνια πολλά σε όλες κι όλους, εύχομαι και του χρόνου με υγεία και με αυτούς που αγαπάμε!





















Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Κουραμπιέδες μπουκίτσες!!!






Οι δικοί μου κουραμπιέδες!!!



Μπουκιά και συχώριο είναι οι συγκεκριμένοι!
Με την άχνη ζάχαρη δεν τα πάμε καλά οικογενειακώς, αλλά τα Χριστούγεννα κάνουμε μία εξαίρεση, τινάζουμε λίγο τη ζάχαρη και τους απολαμβάνουμε!!! 

Υλικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. βούτυρο καλό σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα ψημένα (τα ψήνουμε 10 λεπτά στους 180 βαθμούς)
3 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κουταλάκι μπέκιν
1 βανίλια
 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (1 κούπα)

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της άχνης σε ένα μπολ.


Ανακατεύουμε τρίβοντας με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.


Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κάνουμε τους κουραμπιέδες όσο μικρούς θέλουμε.




Γίνονται περίπου 30 κομμάτια, αν θέλουμε διπλασιάζουμε τα υλικά.
Ψήνουμε 15-20 λεπτά .


Αφήνουμε 10 λεπτά να σφίξουν και τους βουτάμε στη άχνη ζάχαρη.






Καλή όρεξη!
Χαρούμενες γιορτές!!!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ