Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Τα τυροΠΛΙΣΕδάκια μου!!!










Τυροπιτάκια  Πλισέ! 
Φύλλα υπέροχα για αφράτα τυροπιτάκια ή ότι άλλη γέμιση θέλουμε...



Υλικά για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
1 κουταλιά ξύδι
Αλεύρι όσο πάρει

Για τα τυροπιτάκια  
300 γρ τυριά τριμμένα


Για το βουτύρωμα

3 κουταλιές βούτυρο καλό και 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο



Για το άνοιγμα των φύλλων νισεστέ.
Εκτέλεση:

Αφού ζυμώσουμε το ζυμάρι το χωρίζουμε σε μπαλάκια
Ανοίγουμε με νισεστέ όσο μεγάλο φύλλο μπορούμε.




 Τυλίγουμε στον πλάστη το φύλλο αφού το αλευρώσουμε με λίγο νισεστέ, το πιέζουμε και από τις δύο πλευρές και το σουρώνουμε.




 Με προσοχή το τραβάμε και το βγάζουμε από τον πλάστη, το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μπάλες.




Στρώνουμε μία μεγάλη πετσέτα κουζίνας ή μια μεγάλη λαδόκολλα, ανοίγουμε το πρώτο φύλλο πασπαλίζουμε λάδι βούτυρο τυρί, βάζουμε το επόμενο και κάνουμε το ίδιο.







Πιάνουμε την πετσέτα από τις δύο άκρες από την μακριά πλευρά και τις σηκώνουμε συγχρόνως να κυλήσουν τα φύλλα και να τυλιχτούν.






Κόβουμε το ρολό και το τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί, περνάμε με βούτυρο λάδι και αν θέλουμε  στα τυροπλισεδάκια βάζουμε κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.(προαιρετικά αν έχουμε...)






Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.










Καλή όρεξη!!!

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Μπατόν σαλέ με σουσάμι!







Μπατόν σαλέ με σουσάμι... αφράτο τραγανό φανταστικό κολατσιό... μη σας πω... για όλες τις ώρες.
Πάντως όσοι φάγανε τα ευχαριστήθηκαν!!!





Υλικά:
250 γρ. μαργαρίνη
1 φλιτζάνι  ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι νερό
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
Αλεύρι φαρίνα κόκκινη 600-650 γρ.

Για το πασπάλισμα:
1 κουταλιά πετιμέζι ή μέλι
1 φλιτζάνι νερό
500 γρ. σουσάμι ψημένο

Εκτέλεση:
Ψήνουμε το σουσάμι στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά προσέχουμε μη το κάψουμε (ανάλογα το φούρνο).


Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά  και προσθέτοντας το αλεύρι κάνουμε μία μαλακιά ζύμη να μην κολλάει στα χέρια θέλουμε αλεύρι λίγο πάνω από μισό κιλό.


Διαλύουμε το πετιμέζι αν δεν έχουμε …το μέλι στο νερό .
Κάνουμε κορδονάκια  και τα βουτάμε στο πετιμέζι και μετά τα κυλάμε στο σουσάμι.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.









Ψήνουμε 30-35 λεπτά να ροδίσουν.




Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί γιατί ζεστά τρίβονται





Καλή όρεξη!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ