Με τα κεράσια από τα δέντρα μας το γλυκό μου φάνηκε ακόμη πιο νόστιμο χαχαχαα!
Βάλετε ότι φρούτα σας αρέσουν, εμάς μας αρέσουν τα κεράσια και ιδιαίτερα σε μένα τα λατρεύω!!!
Υλικά:
5 αυγά
200 γρ, ζάχαρη
150 γρ, ηλιέλαιο
300 γρ, αλεύρι
1 μπέκιν
1 βανίλια
500-600 γρ, κεράσια χωρίς κουκούτσια
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα αυγά, τα ασπράδια τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη με τη βανίλια βροχηδόν.
Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε έτσι και το ηλιέλαιο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν και με μία μαρίζ ανακατεύουμε απαλά μην μας ξεφουσκώσει το μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα 26αρα τοποθετούμε τα κεράσια και πασπαλίζουμε προαιρετικά τριμμένους ξηρούς καρπούς ότι έχουμε...και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ανάλογα το φούρνο.
Μπορεί να γίνει και με φράουλες αν δεν σας αρέσουν τα κεράσια!
Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Καλή όρεξη!!!