Αν και αποφεύγουμε τις πίτες όσο μπορούμε...κάποιες φορές δεν μπορείς να αντισταθείς!!
Καιρό είχα να ευχαριστηθώ τόσο...η ζύμη είναι πεντανόστιμη μπορεί να γίνει και με τυρί κίτρινο και ζαμπόν...θα δοκιμαστεί!!!
Υλικά:
100 ml ζεστό νερό
8 γρ, μαγιά ξερή ή 20 γρ, φρέσκια
1 κγλ, ζάχαρη
1 αυγό
30 ml λάδι
50 γρ γάλα
100 γρ, γιαούρτι
1 κγλ, αλάτι
500-550 γρ, αλεύρι
100 γρ, βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ, ηλιέλαιο
Για τη γέμιση:
100 γρ, κότατζ
100 γρ, φέτα τριμμένη
100 γρ, κίτρινο τυρί
Για άλειμμα:
1 αυγό
σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζουμε το νερό με τη μαγιά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το γιαούρτι, το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε με το μίξερ ή με τα χέρια.
Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μία εύπλαστη και μαλακιά ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη για 1 ώρα.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο τη ζύμη απλώνουμε βούτυρο ανακατεμένο με το λάδι και χωρίζουμε το φύλλο σε τρείς λωρίδες.
Τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη και την διπλώνουμε στα τρία, βουτυρώνοντας πάντα.
Πατάμε τη ζύμη με τα χέρια ή με πλάστη να απλώσει στο μισό απλώνουμε τα τυριά.
Διπλώνουμε τη μισή ζύμη και κλίνουμε καλά πατώντας λίγο με το χέρι.
Με μαχαίρι κόβουμε λωρίδες 2 εκατοστών.
Στρίβουμε τις λωρίδες και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Περνάμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βάζουμε το ταψί στον κρύο φούρνο ανάβουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!!!