Χρόνια πολλά καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία!!!
Η θρακιώτικη βασιλόπιτα είναι η κρεατόπιτα εκτός από τη γλυκιά σε όλα τα σπίτια σχεδόν, κόβετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην αλλαγή του χρόνου με το φλουρί μέσα στη γέμιση.
2 Σπιτικές σφολιάτες πάνω κάτω. Εδώ
Για τη γέμιση:
500 γρ κιμά
2-3 κουταλιές λάδι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 πράσα κομμένα σε ροδέλες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετούλες ( έχω πάντα στην κατάψυξη προαιρετικά)
2-3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιδανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
1 φλιτζάνι τυριά τριμμένα κίτρινα πικάντικα
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο λάδι το μπέικον, το κρεμμύδι, τα πράσα τον κιμά, τα κρεμμυδάκια να ξεσβολιάσει και να τσιγαριστεί.
Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το κύμινο.
Τραβάμε από την φωτιά προσθέτουμε το μαιδανό, αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο της σπιτικής σφολιάτας.
Τοποθετούμε τη γέμιση, βάζουμε και ένα κέρμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.
Απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο, βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Στολίζουμε κατά βούληση!!!
Καλή χρονιά!!!
Η θρακιώτικη βασιλόπιτα είναι η κρεατόπιτα εκτός από τη γλυκιά σε όλα τα σπίτια σχεδόν, κόβετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην αλλαγή του χρόνου με το φλουρί μέσα στη γέμιση.
2 Σπιτικές σφολιάτες πάνω κάτω. Εδώ
Για τη γέμιση:
500 γρ κιμά
2-3 κουταλιές λάδι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 πράσα κομμένα σε ροδέλες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετούλες ( έχω πάντα στην κατάψυξη προαιρετικά)
2-3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιδανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
1 φλιτζάνι τυριά τριμμένα κίτρινα πικάντικα
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο λάδι το μπέικον, το κρεμμύδι, τα πράσα τον κιμά, τα κρεμμυδάκια να ξεσβολιάσει και να τσιγαριστεί.
Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το κύμινο.
Τραβάμε από την φωτιά προσθέτουμε το μαιδανό, αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο της σπιτικής σφολιάτας.
Τοποθετούμε τη γέμιση, βάζουμε και ένα κέρμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.
Απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο, βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Στολίζουμε κατά βούληση!!!
Καλή χρονιά!!!
Χρόνια Πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο που έβαλες την παραδοσιακή πίτα!!
Με Υγεία και Αγάπη το νέο έτος και πολλές νοστιμιές.
Καλή χρονιά ξανθή μου με υγεία και οικογενειακή ευτυχία!!!
ΔιαγραφήΠολύ μου άρεσε αυτή η παραδοσιακή σου βασιλόπιτα! Εξαιρετική ανάρτηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύγε, Χρύσα!
Καλή Πρωτοχρονιά, με υγεία, αγάπη και δημιουργία!!
Φιλιά!
Ελένη μου καλή χρονιά με υγεία και χαρά! Πολλά φιλία!!!!
ΔιαγραφήΧρύσα μου σου εύχομαι ολόψυχα καλή, ευτυχισμένη, δημιουργική χρονιά, με πολλά χαμόγελα και όμορφες στιγμές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Πολύ νόστιμη φαίνεται η βασιλόπιτα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή χρονιά με υγεια και ευτυχία..
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥ!
ΑπάντησηΔιαγραφή