Φανταστικό γλυκό ψυγείου, το φάγαμε το Πάσχα, με κρέμα προφιτερόλ, τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα, καβουρντισμένο αμύγδαλο και φιστίκι!!!
Κόλαση!!!
Για τους λάτρεις της σοκολάτας...
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
250 γρ. ζάχαρη
70 γρ, νισεστέ
3 κουταλιές κακάο
250 γρ. κουβερτούρα
1/3 τσουρέκι (γεμιστό με σοκολάτα προαιρετικά)
Για το πασπάλισμα ψημένα αμύγδαλα και φιστίκια
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς στο φούρνο στους 160 βαθμούς 10 λεπτά ή σε τηγάνι, αφήνουμε να κρυώσουν.
Τους χοντροκόβουμε στο μούλτι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και σε ένα μπολάκι διαλύουμε από το ίδιο κρύο γάλα το νισεστέ και το κακάο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα.
Βράζουμε το μείγμα μέχρι να κάνει μεγάλες φουσκάλες, ανακατεύοντας συνέχεια να μη κολλήσει.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα και περιμένουμε λίγο να λιώσει και ανακατεύουμε να γίνει μία ωραία κρέμα.
Σε γυάλινο μπολ βάζουμε λίγη κρέμα, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιστίκι, το τσουρέκι, και ξανά...κρέμα, αμύγδαλο, τσουρέκι και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Αν θέλουμε αφού κρυώσει στολίζουμε με χτυπημένη σαντιγί, ή πασπαλίζουμε με καβουρντισμένα αμύγδαλα...και φιστίκια αιγίνης...μας αρέσουν περισσότερο από την σαντιγί!!!
Καλή όρεξη!