Σουπιές λεμονάτες με μαρούλι
Φανταστικό φαγάκι διαίτης!
1 κιλό σουπιές φρέσκιες ή και κατεψυγμένες
Μαρούλι ή αντίδια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκόρδα φρέσκα
Λίγα κολοκυθάκια φρέσκα μικρά
Άνηθο, μαΐδανό
Λίγες κορυφούλες από κληματσίδες
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 κ,σ μουστάρδα
1 κγλ κόρν φλάουερ
2 λεμόνια
Πώς γίνεται;
Πλένουμε τις σουπιές και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και 2 κουταλιές λάδι να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε 3 κουταλιές λάδι, και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγο να μαραθούν, προσθέτουμε τις σουπιές με το ζουμάκι τους, και 1 ποτήρι ζεστό νερό, λίγο αλάτι ,και πιπέρι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια, θέλουν ελάχιστα.
Σε ένα βαζάκι γυάλινο βάζουμε το χυμό από τα λεμόνια, με 1 κουταλιά μουστάρδα, 1 κουταλάκι κόρν φλάουερ ,και μερικές κουταλιές ελαιόλαδο το χτυπάμε να χυλώσει και περιχύνουμε το φαγητό μας.
kalimera efxaristo poli kali sinexia.Filakia Jana.
ΑπάντησηΔιαγραφήmiam miam
ΑπάντησηΔιαγραφήse eyxaristw jana tis epomenes meres tha sas kernaw glyka toy koytalioy filakia!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή