Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και αγάπη!
Φέτος έκανα βασιλόπιτες για όλους τους αγαπημένους μου και για όλα τα γούστα!
Με μαγιά και πορτοκάλι (έβαλα μανταρίνια φέτος, χυμό και ξύσμα). Εδώ
Με φρούτα και ξηρούς καρπούς αγαπημένη.... εδώ
Και την όμορφή μου την πείραξα λιγάκι και νομίζω έδεσε στις γεύσεις μου... εδώ
Υλικά:
300 γρ. βούτυρο Φλώρα σόφτ
250 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. γιαούρτι
4 μανταρίνια τον χυμό και το ξύσμα
1 σφηνάκι αμαρέττο ή λικέρ πορτοκάλι
6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
100 γρ αμύγδαλα και καρύδια χοντροτριμμένα
1 βανίλια
1 κ.γλ. κανέλα
1 κουταλάκι κακουλέ
1 κουταλάκι κακουλέ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι μπέκιν
½ κ.γλ. σόδα
400 γρ αλεύρι φαρίνα
2 φλιτζάνια ξερά φρούτα στο μούλτι με 2 σφηνάκια αμαρέττο ή κονιάκ
2 φλιτζάνια ξερά φρούτα στο μούλτι με 2 σφηνάκια αμαρέττο ή κονιάκ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το μανταρίνι χυμό και ξύσμα, την βανίλια το γιαούρτι, τη σόδα, και τους κρόκους, το λικέρ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα και το αλεύρι με το μπέκιν και τη κανέλα και τρίβουμε με τα χέρια να αλευρωθούν καλά.
Εναλλάξ προσθέτουμε τη μαρέγκα με το μείγμα των φρούτων και αλευριού.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα και το αλεύρι με το μπέκιν και τη κανέλα και τρίβουμε με τα χέρια να αλευρωθούν καλά.
Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
Σε ένα 30αρη ταψί βουτυρώνουμε πρώτα το ταψί μετά βάζουμε λαδόκολλα και ξαναβουτυρώνουμε να πάρει η λαδόκολλα τη φόρμα του ταψιού.
Έκανα διπλή δόση και μου βγήκαν 3 Βασιλόπιτες!
Βάζουμε το μείγμα και ένα κέρμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε 55-60 λεπτά στους 170 βαθμούς, στα 45 λεπτά με ένα μαχαίρι δοκιμάζουμε αν ψήθηκε.
Στολίζουμε κατα βούληση!!!
Καλή επιτυχία!!
Καλή Πρωτοχρονιά!!!
Σε ένα 30αρη ταψί βουτυρώνουμε πρώτα το ταψί μετά βάζουμε λαδόκολλα και ξαναβουτυρώνουμε να πάρει η λαδόκολλα τη φόρμα του ταψιού.
Έκανα διπλή δόση και μου βγήκαν 3 Βασιλόπιτες!
Βάζουμε το μείγμα και ένα κέρμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε 55-60 λεπτά στους 170 βαθμούς, στα 45 λεπτά με ένα μαχαίρι δοκιμάζουμε αν ψήθηκε.
Στολίζουμε κατα βούληση!!!
Καλή επιτυχία!!
Καλή Πρωτοχρονιά!!!