Οι δικοί μου κουραμπιέδες!!!
Μπουκιά και συχώριο είναι οι συγκεκριμένοι!
Με την άχνη ζάχαρη δεν τα πάμε καλά οικογενειακώς, αλλά τα Χριστούγεννα κάνουμε μία εξαίρεση, τινάζουμε λίγο τη ζάχαρη και τους απολαμβάνουμε!!!
Υλικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
120 γρ. βούτυρο
καλό σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι
τριμμένα αμύγδαλα ψημένα (τα ψήνουμε 10 λεπτά στους 180 βαθμούς)
3 κουταλιές
ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κουταλάκι μπέκιν
1 βανίλια
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Ζάχαρη άχνη για
πασπάλισμα (1 κούπα)
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα
υλικά εκτός της άχνης σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε τρίβοντας
με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.
Τυλίγουμε τη ζύμη
σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το
φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κάνουμε τους κουραμπιέδες
όσο μικρούς θέλουμε.
Γίνονται περίπου 30 κομμάτια, αν θέλουμε διπλασιάζουμε τα υλικά.
Ψήνουμε 15-20
λεπτά .
Αφήνουμε 10 λεπτά
να σφίξουν και τους βουτάμε στη άχνη ζάχαρη.
Καλή όρεξη!
Χαρούμενες
γιορτές!!!
ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΆΤΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως γράφω φίλη μου και στη συνταγή πιο πάνω, γίνονται 30 κομμάτια!!!
Διαγραφή