...Γίνετε Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα? Φυσικά και όχι....
Και του χρόνου να είμαστε γεροί!
Μου αρέσει το καρύδι στη ζύμη να το νιώθω.....αυτά τα μελομακάρονα είναι από αυτά που θα τα λατρέψετε, αξίζει να τα δοκιμάσετε, μου έγιναν φανταστικά!!!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
500 γρ σπορέλαιο
400 γρ χυμό πορτοκάλι
50 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά σούπας κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
2 κουταλάκια μπέκιν
2 κουταλάκια μπέκιν
½ κουταλάκι σόδα
Μία πρέζα αλάτι
1100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. τριμμένα καρύδια για τη ζύμη
100 γρ. τριμμένα καρύδια για τη ζύμη
200 γρ καρύδια τριμμένα για πασπάλισμα
Γεια το σιρόπι.
700 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
100 γρ. μέλι
1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
2 ξυλάκια κανέλα
Γεια το σιρόπι.
700 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
100 γρ. μέλι
1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
2 ξυλάκια κανέλα
Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι 2 λεπτά, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι 2 λεπτά, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί και το ζυμώνουμε απαλά (δεν το παιδεύουμε γιατί θα βγάλει λάδι).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου