Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Κεφτεδάκια με χρωματιστές πιπεριές





Υλικά για τα κεφτεδάκια
500 γρ κιμάς
1 φετα ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο στο νερό και στιμένο
1 αυγό
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ,σ μυρωδικά όπως κύμινο, μπαχάρι, σουμάκ, αλάτι, και πιπέρι
2 κ,σ λάδι
2 κ,σ μπαλσάμικο

Υλικά λαχανικών ( όλα από τον κήπο μας)

1 πιπεριά κόκκινη, 1 πράσινη, 1 πορτοκαλί, 1κίτρινη, 1άσπρη σε φέτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
10 ντοματίνια
1 καυτερή πιπεριά
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
3 κ,σ τριμμένο κασέρι

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά, τον βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο, να δέσουν οι γεύσεις.
Πλάθουμε κεφτεδάκια μικρά τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Αδειάζουμε το περιττό λάδι από το τηγάνι, και βάζουμε τις πιπεριές   το κρεμμύδι, και το σκόρδο, μόλις μαραθούν, ρίχνουμε και τα ντοματίνια, τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μερικά λεπτά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, και τη φρέσκια ρίγανη, τα αδειάζουμε σε ένα πιρέξ.


Βάζουμε τα κεφτεδάκια, ρίχνουμε το κασέρι, και τα βάζουμε στο φούρνο 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το κασέρι, μπορεί  να είναι και τυρί φέτα γίνετε επίσης πολύ νόστιμο.

 Απο τον κήπο στο τηγάνι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου