Υλικά:
2 κιλά ντοματίνια
1 λίτρο νερό της βρύσης
50 γρ άσπρο κρασί
50 γρ άσπρο ξύδι
1κ,σ αλάτι
1 κ,σ ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κγλ, μαύρο πιπέρι σε κόκκους
2 φύλλα δάφνης
Θυμάρι, και ρίγανη φρέσκια
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό, το κρασί, το ξύδι με το αλάτι, και τη ζάχαρη, σε μία κατσαρόλα για 5 λεπτά από τη ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Γεμίζουμε 2 βάζα αποστειρωμένα με τα ντοματίνια, αφού τα πλύνουμε, και τα στεγνώσουμε.
Βάζουμε τα μυρωδικά, και τα γεμίζουμε με το καυτό κρασόξυδο, τα κλίνουμε καλά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν ανάποδα.
Καλή όρεξη!!!
Δεν ειναι υπερβολικη η ποσοτητα ξυδιου?. Πιστευω οτι θα καταστρεψη τις ντοματες [μαλακωση].
ΑπάντησηΔιαγραφήχωρια οτι δεν θα τρογωνται.
Τώρα είδα το μήνυμα ...έχετε δίκαιο για το ξύδι 50 ml είναι το σωστό...ευχαριστώ πολύ... τώρα το πρόσεξα ότι έγραψα 500 γρ...καμιά φορά γίνεται κατα λάθος αλλά μπορεί να γίνει η ζημιά!!!Ευχαριστώ!!!
ΔιαγραφήΤο ίδιο αναρωτιόμουν και γω. Υπερβολικά πολύ το ξύδι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ντοματινια τα τρυπατε ή όχι? Δεν θα ξεφλουδισουν με το ζεστό κρασοξυδο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κρασί και το ξύδι είναι υγρά και δεν μπορουν να ζυγιστούν για να δούμε ποσα γραμμάρια είναι. Τα υγρά μετρούνται σε λίτρα με τις υποδιαίρεσεις τους (π.χ. εκατοστόλιτρα, χιλιοστολιτρα). (Litre, c.c., m.l.)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρεσαν και τα δοκιμασο . ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφή.
Μέχρι πόσο καιρό διατηρούνται μέσα ή έξω από το ψυγείο ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο διατηρείται κ που ευχαριστω
ΔιαγραφήΚαλή η ιδέα και τα έφτιαξα. Αποτυχία μεγάλη. Έμεινε η φλούδα στα ντοματίνια και το εσωτερικό τους υγρό σκέτο.
ΑπάντησηΔιαγραφή