Κρεατάκια κρυμμένα σε λαχανικά στη γάστρα
500 γ ρ μοσχαρίσιο κρέας σε κομματάκια
500 γ ρ χοιρινό σε κομματάκια
2 κρεμμύδια σε φέτες χοντρές
2 καρότα σε ροδέλες
1 ½ κιλό πατάτες σε φέτες
2 πράσα σε ροδέλες
4 κουταλιές λάδι
Μαρινάδα
250 γ ρ κόκκινο κρασί
3 φύλλα δάφνη
5 κόκκους μπαχάρι η κεδροκουκούτσα σπασμένα
Θυμάρι, δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρέας για 2 ημέρες
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τα καρότα, και τα πράσα.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια σειρά πατάτες, το 1/3 από τα κρέατα επάνω, μετά τα λαχανικά, ξανά πατάτες ,κρέας λαχανικά, κρέας, λαχανικά πατάτες .
Ρίχνουμε τη μαρινάδα όπως είναι με τα μυρωδικά.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε 2 ½ ώρες στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου