Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Διάφορα κρέατα με λαχανικά στη γάστρα!


Κρεατάκια κρυμμένα σε λαχανικά στη γάστρα

500 γ ρ μοσχαρίσιο κρέας σε κομματάκια
500 γ ρ χοιρινό σε κομματάκια
2 κρεμμύδια σε φέτες χοντρές
2 καρότα σε ροδέλες
1 ½ κιλό πατάτες σε φέτες
2 πράσα σε ροδέλες
4 κουταλιές λάδι

Μαρινάδα
250 γ ρ κόκκινο κρασί
3 φύλλα δάφνη
5 κόκκους μπαχάρι η κεδροκουκούτσα σπασμένα
Θυμάρι, δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρέας για 2 ημέρες

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τα καρότα, και τα πράσα.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια σειρά πατάτες, το 1/3 από τα κρέατα  επάνω, μετά τα λαχανικά, ξανά πατάτες ,κρέας λαχανικά, κρέας, λαχανικά πατάτες .

Ρίχνουμε τη μαρινάδα όπως είναι με τα μυρωδικά.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε 2 ½ ώρες στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.



1 σχόλιο:

  1. Εφτιαξα αυτή την συνταγή πρόσφατα και μου άρεσε πάρα πολύ, χρησημοποιώ κυρίως βιολογικά προϊόντα για να μαγειρεύω τα φαγητά μου και για αυτή την συνταγή χρησημοποίησα βιολογικά λαχανικά και βιολογικά κρέατα, το γευστικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και για αυτό τον λόγο προτείνω και σε εσάς να μαγειρεύετε τα φαγητά σας με βιολογικά υλικά. Μπορεί να είναι λίγο ακριβά αλλα η γεύση τους είναι πεντανόστιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή