υλικά
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρίσεις
150 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
350 γρ. νερό χλιαρό
10 γρ μαγιά φρέσκια ή μισό φακελάκι ξερή
1 κ.γλ αλάτι
½ κ.γλ ζάχαρη
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και τη ζάχαρη.
Βάζουμε τη διαλυμένη μαγιά στο αλεύρι και ζυμώνουμε, κάνουμε μία ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Δεν το αφήνουμε να φουσκώσει.
Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα, χαράζουμε τη ζύμη πασπαλίζουμε με λίγο νερό και τη βάζουμε σε κρύο φούρνο ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς, και ψήνουμε το ψωμί 1 ώρα.
Όταν ψηθεί το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο φούρνο βάζουμε ένα μεταλλικό μπολάκι με λίγο νερό για να υπάρχει υγρασία.
Το ψωμί μπορούμε να το κάνουμε και με διάφορα σπόρια όπως ηλιόσπορους, λιναρόσπορο, κ.τ.λ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου