Μηλοπιτάκια νηστίσιμα, τραγανά απο έξω...ζουμερά και αρωματικά στο κέντρο...απόλαυση!!!
Υλικά για τη ζύμη
500 γραμ. αλεύρι φαρίνα
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κ.σ. ζάχαρη
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού ή ρετσίνα
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
Για τη γέμιση
2 μήλα τριμμένα στον χοντρό τον τρίφτη
(Λίγες σταγόνες λεμόνι για να μη μαυρίσουν)
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
2 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι
½ κούπα χοντροκομμένα καρύδια
2 κ.σ. ταχίνι
Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά κάνουμε τη ζύμη, κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού μανταρινιού,
τα ανοίγουμε με τα χέρια σε πιτάκια και τους βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση, αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά της γέμισης,
τα κλίνουμε σε μισοφέγγαρα ή σε μπαλάκια.
Γίνονται επίσης με σπιτική μερέντα με( λιωμένη κουβερτούρα φουντούκια, μέλι, και ταχίνι, νηστίσιμα και πεντανόστιμα.
Τα ψήνουμε 35 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις,
πασπαλίζουμε νε άχνη ζάχαρη όταν κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου