Για το λικέρ δυόσμου θα χρειαστούμε, μισό λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, 500 γρ ζάχαρη, μισό λίτρο νερό, μισό ματσάκι δυόσμο, ένα ξυλάκι κανέλα, 5 καρφάκια γαρίφαλα.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 5 λεπτά, το αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Σε ένα γυάλινο βάζο αναμιγνύουμε το σιρόπι, το τσίπουρο, το δυόσμο καλά πλυμένο,την κανέλα και τα γαρίφαλα, το κλίνουμε, και το βάζουμε στον ήλιο 40 μέρες, ή σε σκιερό μέρος 2 μήνες.
Μετά το πέρας της ωρίμανσης το στραγγίζουμε, και το διατηρούμε σε μπουκάλι.
Τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για το λικέρ, διότι ο δυόσμος είναι πολύ αρωματικός.
Λικέρ Αρμπαρόριζας.
Το ίδιο κάνουμε και με το λικέρ αρμπαρόριζα.
Βάζουμε το σιρόπι κρύο με το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, και 10-15 φύλλα αρμπαρόριζας, αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος 1 μήνα τουλάχιστον και μετά το στραγγίζουμε και το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια.
Εγώ κάνω πολλά μπουκάλια και τα αποθηκεύω και μετά πολλούς μήνες το άρωμά του δε λέγετε!!!!
Επίσης αποφεύγω την κανέλα και τα γαρίφαλα γιατί σκεπάζουν το άρωμα. (γούστα αυτά)!
καλή επιτυχία!!!
Μπράβο Χρύσα μου!!! Εγώ να πω την αλήθεια δεν έχω άποψη και δεν ξέρω πως είναι γιατί δεν πίνω καθόλου αλκοόλ, αλλά φαντάζομαι ότι το πέτυχες βέβαια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!!!!!!!!!!!
Εξυπνη ιδεα για τον δυοσμο!Και θα ειναι και πολύ δροσερο ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρύσα μου πρέπει να έγινε τέλειο. Μπράβο σου, θέλω πολύ να το δοκιμάσω, έχω κρατήσει τη συνταγή σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!!
Γειά σας κορίτσια! Σας κερνάω ένα λικεράκι στην υγειά σας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά είναι πολύ νόστιμο, και εύκολο λικέρ, με ιδιαίτερο άρωμα!!!
φιλάκια!!!
Τέλειο το λικεράκι σου Χρυσα μου, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά εγώ κ ο δυόσμος πάμε πακέτο! Και για τα γλυκά θα είναι υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤσιν τσιν! Στην υγειά μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεμένο λικεράκι!
Καλή βδομάδα και καλή Πρωτομαγιά εύχομαι να περάσεις!
Φιλιά!