Φανταστικά
στριφτάρια, νόστιμα και εύκολα!
Υλικά 3 φλιτζάνια
αλεύρι
1 αυγό + 1 κρόκο για επάλυψη
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι λάδι
1 φακελάκι μαγιά
ξερή
3 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γλ. αλάτι
Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι ταχίνι
με μέλι ( 2-3 κουταλιές μέλι)
1/3 φλιτζάνι
ηλιέλαιο
½ φλιτζάνι
φουντούκια ή καρύδια χοντροτριμμένα
2-3 κουταλιές σουσάμι καβουρντισμένο και σπασμένο στο μούλτι (προαιρετικά)
2-3 κουταλιές σουσάμι καβουρντισμένο και σπασμένο στο μούλτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κάνουμε μία απαλή
ζύμη με όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Τη χωρίζουμε σε
15 κομμάτια και την κάνουμε μπαλάκια όσο ένα μικρό πορτοκάλι.
Αφήνουμε τα
ζυμαράκια 15 λεπτά να ξεκουραστούν.
Ανοίγουμε τα
ζυμαράκια σε φύλλο όσο ένα πιατάκι του καφέ, απλώνουμε 1 κουταλάκι ταχίνι αφού το ανακατέψουμε με το λάδι και το μέλι και
πασπαλίζουμε 1 κουταλάκι φουντούκια.
Κάνουμε ρολό τη
ζύμη τη στρίβουμε σαν κουλουράκι.
Αφήνουμε 30 λεπτά
να φουσκώσουν, τα περνάμε με ένα κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.