Υλικά
1 αυγό
100 γρ. ζάχαρη
75 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ κρέμα
γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
250 γρ. αλεύρι
2 κ.γλ. μπέικιν
2 κ.σ. κακάο
50 γρ σταγόνες
σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα
Για τη γέμιση
100 γρ. κρέμα
τυρί Φιλαδέλφεια
1 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. ζάχαρη
άχνη
Για την επικάλυψη
150 γρ.
κουβερτούρα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο το
μίξερ το αυγό, με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε το λάδι και την κρέμα
γάλακτος.
Ανακατεύουμε το
αλεύρι, το μπέικιν, την άχνη ζάχαρη, τη σοκολάτα και το κακάο, και τα προσθέτουμε στα
υγρά υλικά
.
Αναμιγνύουμε το
τυρί, την άχνη και το κακάο.
Γεμίζουμε τις υποδοχές
του ταψιού για μάφιν με χάρτινες θήκες, βάζουμε ένα μέρος ζύμη, ένα μέρος κρέμα τυριού
στο κέντρο, και ξανά ζύμη.
Ψήνουμε 20-25
λεπτά, στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Όταν κρυώσουν
τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
Καλή επιτυχία!!!
Τέλεια τα κεκάκια σου Χρύσα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρύσα μου υπέροχα και πολύ λαχταριστά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Τι λαχταριστά μαφινάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνω κι εγώ σοκολατένια, αλλά με άσπρη γέμιση κρέμας τυριού στο εσωτερικό!
Πολύ νόστιμη πρέπει να είναι και η σοκολατένια γέμιση!
Φιλιά, καλή βδομάδα!