Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Μπιφτέκια λαχανικών με κιμά γαλοπούλας



Υλικά:
600 γρ κιμά γαλοπούλας 
2 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
1 ντομάτα ωιλοκομμένη
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι κ.τ.
2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες ή βάζου ξιδάτες ψιλοκομμένες
2-3  μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
1 φλιτζάνι φρυγανιά
2 αυγά
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ, μουστάρδα
1κ,γλ. κύμινο
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αρωματικά, μαιδανό, άνηθο και δυόσμο.
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μούλτι το στήθος γαλοπούλας

Ζυμώνουμε τα παραπάνω υλικά και τα βάζουμε 1/2 ώρα στο ψυγείο.


 Πλάθουμε μπιφτέκια και τα ψήνουμε 25 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Εγώ τα ψήνω στο ταψί για μαφιν για να κρατάνε το σχήμα τους.
 Τα συνοδεύω με σάλτσα πιπεριάς γιαουρτιού.

Κόκκινες πιπεριές, σκορδόλαδο και γιαούρτι, στο μούλτι.

Καλή όρεξη!!!  


7 σχόλια:

  1. Μμμμμμ μου άνοιξες την όρεξη, τι ωραία και πολύ ελαφριά συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρυσα μου υγιεινά και πολύ νόστιμα!
    Και η σάλτσα πιπεριάς θα τους ταιριάζει πολύ όμορφα!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρύσα μου πολύ ωραία συνταγή!Ελαφρυά και πεντανόστιμα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια τα μπιφτεκάκια σου Χρυσα μου και η σάλτσα τους ταιριάζει γάντι!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρύσα μου τέλεια φαίνονται!!! Πολύ πολύ μου αρέσουν! Και εκεί που τα εψησες...
    Φιλιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα κουκλίτσες μου φροντίζω και για σας!!!όλο λάιτ σας έχω!!!
    πώς θα βγούμε παραλία;;;;...... φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή