Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Τάρτα με ζύμη ψωμιού ολικής άλεσης, με μυζήθρα, ντοματίνια, φρέσκια ρίγανη και βασιλικό.


Καλό μήνα



Για τη ζύμη της τάρτας  θα χρειαστούμε:
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρίσεις
1 κούπα νερό περίπου
1 κ.γλ αλάτι
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μαγιά ξερή
1 πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση
1 κούπα τριμμένη μυζήθρα ή ανθότυρο ή φέτα
1 κούπα ντοματίνια
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Ρίγανη και βασιλικό

Εκτέλεση
Κάνουμε τη ζύμη στο μίξερ ή ζυμώνουμε με το χέρι, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. 

 Μπορούμε να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο να φουσκώσει για ένα βράδυ.

Την ανοίγουμε σε ένα χοντρό φύλλο και την απλώνουμε σε μία λαδωμένη φόρμα για τάρτες.
Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα,  απλώνουμε τα ντοματίνια, βάζουμε το λάδι από πάνω και τη ρίγανη με το βασιλικό.

Αφήνουμε την τάρτα 30 λεπτά να φουσκώσει.
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
Ψήνουμε την τάρτα 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. 





3 σχόλια:

  1. πολύ καλή ιδεά Χρύσα μου! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα ¨Ερη μου πολλά φιλάκια! Εύχομαι να δροσίσει λίγο, μας εξάντλησε ο Ιούλιος!

      Διαγραφή
  2. Να'χα ένα κομμάτι τώρα δα! Φαίνεται πολύ ωραία! Μπράβο Ζουζου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ