Το ωραιότερο γλυκό κουταλιού που
έχω φάει, τελικά η σοκολάτα όπου και να μπει είναι κόλαση.
Με στραγγιστό
γιαούρτι δεν το συζητάω, τέλειο!
Υλικά:
2 κιλά
αχλάδια χειμωνιάτικα
500 γρ ζάχαρη
300 γρ
κουβερτούρα
4 κ.σ χυμό λεμόνι
¼ φλιτζανιού
κονιάκ
Εκτέλεση
Βράζουμε τα
αχλάδια 10 λεπτά, κλίνουμε το μάτι της κουζίνας, τοποθετούμε την κουβερτούρα
επάνω στα αχλάδια και την αφήνουμε να λιώσει, την ανακατεύουμε και αφήνουμε το
γλυκό μέχρι την επόμενη μέρα να βγάλει το αχλάδι όλα τα υγρά του.
Βράζουμε σε σιγανή
φωτιά το γλυκό μέχρι να δέσει ανακατεύοντας
συχνά με μία σπάτουλα να μην μας κολλήσει, στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν ανάποδα, τα συντηρούμε σε δροσερό μέρος.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν ανάποδα, τα συντηρούμε σε δροσερό μέρος.
Την ιδέα την
πείρα από το IL LABORATORIO
και την έκανα στα δικά μας μέτρα.
Υπέροχο γλυκό του κουταλιού!
Φανταστική Χρυσα μου και η αχλαδιά σας υπέροχη και φορτωμένη! Κ εγώ το έχω βάλει στο μάτι αυτο το γλυκό απο την Μαρίνα. Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι φανταστική συνταγή για τους σοκολατοφάγους, εγώ σιρόπι δεν τρώω, αλλά αυτό το γλυκό το τσάκισα!!! μπράβο στην Μαρίνα!!! φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχλάδι με σοκολάτα εεεε!!!Δεν είναι κακό καθόλου κακό.Αν περίσσεψε καθόλου εδώ είμαστε χιχιχι!!!Καλό βράδυ φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡοδάνθη μου δεν το συζητώ είναι υπέροχο! Για φαντάσου ταρτούλες γεμιστές με αυτό το υπέροχο σοκολατένιο γλυκό Ε!Ε!!! Αυτή την εποχή έχει ωραία αχλάδια αξίζει τον κόπο! καλό βράδυ φιλάκια!
ΔιαγραφήΥπέροχο, φανταστικό!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή