Ετοιμάζουμε τα χειμωνιάτικα τουρσιά!!!
Προλαβαίνουμε ακόμη να κάνουμε τα τουρσιά μας, τα τελευταία λαχανικά δηλαδή, πριν μας πιάσουν οι παγωνιές.
Ο άντρας μου ασχολείται με το λαχανόκηπο και με τα τουρσιά, εγώ δεν τρώω αλμυρά τουρσιά, αλλά τις καυτερές τις βάζω σε φαγητά. Οι τσιπουρομερακλήδες τα τιμούν δεόντως.
Στη βόρεια Ελλάδα λατρεύουμε το καυτερό, και το τρώμε πολύ. Γι'αυτό και τα καυτερά τα συντηρούμε και τουρσί.
Είναι και πανεύκολο να γίνουν.
Θα χρειαστούμε για ένα βάζο του ενός λίτρου:
-Πιπεριές
-Νερό τόσο όσο να γεμίσει το βάζο μετά το γέμισμα των πιπεριών
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γλ. αλάτι
3 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις καυτερές πιπεριές (με γάντια), τις τοποθετούμε σε βάζο και συμπληρώνουμε με νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύδι.
Αφήνουμε τα βάζα για 3 μέρες ανοιχτά, δεν τα βιδώνουμε δηλαδή να αρχίσει η ζύμωση, μπορεί να έχουμε υπερχείλιση.
Μετά την τρίτη ημέρα βιδώνουμε τα βάζα και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος .
Ορίστε και μία γεύση από το κελάρι μας!
Καλημέρα. η φωτογραφια του κελαριου σας ειναι υπεροχη. παω να δοκιμασω τη συνταγη σας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθά κάνω τή συνταγή αυριο..
ΔιαγραφήΜετά την τρίτη ημέρα, είναι έτοιμες για κατανάλωση ή θα πρέπει να περάσουν κάποιες ημέρες ακόμη; Ευχαριστώ για την απάντησή σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν γίνουν αλλάζουν χρώμα θα τις καταλάβετε, 10 μέρες περίπου, ανάλογα τον καιρό αν είναι ζεστός πιό γρήγορα γίνονται. αν ξεχειλίσουν στη ζύμωση... προσθέτουμε λίγο νερό ξύδι να είναι σκεπασμένες πρέπει,τις κλίνουμε και τις αποθηκεύουμε!Καλή επιτυχία!
ΔιαγραφήΚαλησπερα θα ηθελα να σας ρωτησω δεν χρειαζετε να τρυπησουμε της πιπεργιες και αν χρειαζετε να βαλουμε λιγο ξυνο!Σας ευχαριστω εκ τον προτερων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σας χρονιά, δεν χρειάζεται να βάλουμε ξυνό ή να τρυπήσουμε τις πιπεριές...εμείς δεν βάζουμε!!!
Διαγραφή