Είναι μία νόστιμη συνταγή που τη συνηθίζουν στη
Σουηδία,αυτοί το συνοδεύουν με σολομό, εγώ συνόδεψα το αγριογούρουνο στιφάδο, ( τι Λοζάνη, τι Κοζάνη!)
Νόστιμες ήταν πάντως, αυτός που μου την έδωσε ξέρει από καλό φαγητό!
Νόστιμες ήταν πάντως, αυτός που μου την έδωσε ξέρει από καλό φαγητό!
Θα μπορούσαμε επίσης να βάλουμε λίγο μπέικον, λίγο τυράκι, λίγο κασεράκι!
Τότε δεν θα ήταν Σουηδικό, θα ήταν Ελληνικό κέικ πατάτας, όλο θερμίδες!!!Θα χρειαστούμε απλά υλικά:
1 κιλό πατάτες
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φλιτζάνι αλεύρι
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες με 1 κουταλιά
αλάτι μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο πράσο με το σκόρδο σε λίγο λάδι,
προσθέτουμε τις πατάτες , τις πατάμε με το εξάρτημα για τον πουρέ βάζουμε το
αλεύρι, τον άνηθο ,το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Λαδώνουμε ένα πιρέξ ή μία φόρμα ή ένα ταψάκι, βάζουμε τις πατάτες, και τις ψήνουμε 1 ώρα στους 160 βαθμούς. Στα τελευταία λεπτά γυρίζουμε στο γκριλ να πάρουν λίγο χρώμα.
Μπορεί αυτή η ζύμη να γίνει τηγανίτες στο
τηγάνι, σαν μπιφτέκια.
Εγώ συνόδεψα το αγριογούρουνο στιφάδο, με αυτές τις
πατάτες και ήταν πεντανόστιμες!
Η συνταγή από το στιφάδο αύριο!
Φοβερά πρωτότυπη μου φαίνεται! και σίγουρα εντυπωσιάζει! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφή