Πελτές κυδωνιού, γίνετε επίσης αφού κάνουμε το κυδώνι γλυκό του
κουταλιού, με τις φλούδες και τα κουκούτσια, αν έχουμε πολλά κυδώνια, βάζουμε και
ολόκληρα, εγώ βάζω και κανένα μήλο, διότι και το μήλο έχει πολύ πηκτίνη.
Βάζουμε σε μία
κατσαρόλα τα τις καρδιές από τα κυδώνια, τις φλούδες, τα μήλα και τόσο νερό,
όσο να τα σκεπάσει.
Τα βράζουμε
περίπου 1 ώρα, περνάμε το ζωμό από τούλι και
βαμβάκι, βάζω στο τρυπητό ένα τούλι, βαμβάκι απλωμένο και ξανά τούλι και
βγαίνει πεντακάθαρος ο ζωμός.
Τα βρασμένα
κυδώνια, φλούδια και μήλα που μας περισσεύουν τα κρατάμε για να κάνουμε το
κυδωνόπαστο, ( άλλη συνταγή είναι αυτή).
Βράζουμε σε
μέτρια φωτιά ώσπου να δέσει ο πελτές, κάνουμε το τέστ της σταγόνας, σε ένα
πιατάκι, να δούμε αν έδεσε το σιρόπι, παίρνουμε με ένα κουτάλι σιρόπι και
ρίχνουμε τις τελευταίες σταγόνες σε ένα πιάτο πορσελάνινο, εάν δεν απλώσει και μείνει
σαν κόμπος, το σιρόπι είναι έτοιμο αλλιώς συνεχίζουμε το βράσιμο ακόμη λίγο.
Καλή μας όρεξη!
Σπιτικό ζελέ σα να λέμε....αν ρίξουμε και χρώμα τότε θα γίνει πολύχρωμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει πολύ!!
Φιλιά, καλό απόγευμα!