Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!





Απλό και εύκολο φαγάκι!
Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Είναι και διαίτης αν διαβάσετε προσεκτικά τη συνταγή!!!

Υλικά: 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ.σ. κέτσαπ
1. κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μαγιονέζα
1/4 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
Αλάτι,  πιπέρι και τριμμένη ρίγανη

Για της πατάτες:
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1-2 καρότα
2 κ.σ. σκορδόλαδο
2-3 κ.σ. χυμό λεμόνι
2-3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
Ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για μισή ώρα.


Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα.
Τις βράζουμε 10 λεπτά, με 1 κουταλιά αλάτι, όπως και τα καρότα, τα στραγγίζουμε.

Σε ένα ταψί ανακατεύουμε τις πατάτες με το σκορδόλαδο,το χυμό λεμόνι, το πορτοκάλι,τη ρίγανη λίγο αλάτι και πιπέρι και λίγο μπούκοβο ( προαιρετικά).




Τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα στις πατάτες, (δοκιμαστικά έβαλα  από 1 κουταλιά σπιτική κέτσαπ  σε δύο μπιφτέκια, έγιναν ζουμερά, πολύ νόστιμα).
 Ψήνουμε 30-40 λεπτά, στους 190 βαθμούς, στον αέρα!!!

Καλή επιτυχία!!!




3 σχόλια:

  1. Αφράτα και ξεροψημένα τα μπιφετάκια σου!!!!!
    Σλούρπ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Μεγαλο το εργο σου .......και δημιουρργικο.
    Σου αξιζει ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ .Εισαι υπεροχη.

    Καλη συνεχεια...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή