Μοιάζει αλλά δεν είναι!!!
Είναι πολύ νόστιμη μαρμελάδα μοιάζει με χαβιάρι και λέγετε σαμπούκο!
Ενώ το χαβιάρι είναι πολύ αλμυρό, ο σαμπούκος είναι πολύ γλυκός, έκανα πριν μήνες μαρμελάδα, και λικέρ και είπα να τη δοκιμάσω σε πάστα φλώρα, έγινε πεντανόστιμη!!!
Υλικά:
250 γρ βιτάμ μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 αυγό
2 σφηνάκια λικέρ πορτοκάλι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρίσεις
3/4 φλιτζανιού φουντούκια τριμμένα
1/2 κ.γλ. μπέκιν
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
500 γρ. μαρμελάδα σαμπούκο
Προσθέτουμε το αυγό, τα φουντούκια και λίγο, λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.
Γίνετε μαλακιά ζύμη, τη βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξει.
Απλώνουμε τα 3/4 της ζύμης σε ταψί με λαδόκολλα και τη σκεπάζουμε με τη μαρμελάδα, βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες ή σε σχέδια διάφορα.
Καλά είναι πολύ όμορφο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είχα ξανακούσει το ονομά του...ειδα στο ιντερνετ εικόνες απο το φυτό και μου θύμισε τα μύρτιλα.
Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω!!!
Και η πάστα φλώρα σου τέλεια!!
Φιλιά!!
Γεια σου Πεπούλα εγώ τα λέω μύρτιλα του βουνού,τα κάνω λικέρ και μαρμελάδα, κερνιέται και σαν γλυκό του κουταλιού!Καλό βράδυ φιλάκια!
ΔιαγραφήΑφράτη η βάση του γλυκού και πολύ ωραία η μαρμελάδα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να τη βρω στο εμπόριο; Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω το γλυκό σου.
Καλό απόγευμα.
Γεια σου Ελένη, δεν ξέρω αν υπάρχει στην αγορά, δεν χρειάστηκε να το ψάξω, εμείς έχουμε στα βουνά μας πολλά δέντρα σαμπούκο, τι να σου πω!!! Μακάρι να ήσουν κοντά να σε κεράσω και γλυκό και λικεράκι !!!Φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΩραία ιδέα κι εγώ έχω μαρμελάδα τέτοια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου οι τάρτες είναι ότι καλύτερο να ξεφορτωνόμαστε τις μαρμελάδες!!!
ΔιαγραφήΚαι είναι και νόστιμες!!Φιλάκια!
Μαρμελασα σαμπούκο;μύρτιλλα του βουνού και υπάρχουν και στα βουνά μας;πρώτη φορά το ακούω!πόσο άσχετη είμαι,θα δοκιμάσω σίγουρα την τάρτα η οποία φαίνεται πολύ εύκολη.θα βάλω μέσα ροδάκινο μαρμελάδα χειροποίητη και οικολογική!
ΑπάντησηΔιαγραφήείτε ατομικά είτε ταψιού, βρίσκω όλα τα κατεψυγμένα γλυκά στο https://www.papa-pastry.com/el
ΑπάντησηΔιαγραφή