Φανουρόπιτα νόστιμη και πολύ αφράτη, μοσχοβολάει πορτοκάλι, το λικεράκι την απογειώνει!
Στην περιοχή μας κάνουμε φανουρόπιτα και τις παρασκευές των χαιρετισμών εκτός των άλλων!
Την νοστιμότερη την κάνει η φίλη μου η Σοφία η Κάλφα!
Σήμερα προσπάθησα και εγώ να κάνω, την μέθυσα λιγάκι, και μου έγινε τέλεια!!!
Σήμερα προσπάθησα και εγώ να κάνω, την μέθυσα λιγάκι, και μου έγινε τέλεια!!!
Υλικά για τη
φανουρόπιτα, που πρέπει να είναι 7 ή 9 όπως λέει η παράδοση!
1 φλιτζάνι
ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι
ζάχαρη, μισή-μισή κρυσταλλική με καστανή
1 φλιτζάνι χυμό
πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια
αλεύρι φαρίνα κόκκινη
1 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ.
κανελογαρίφαλο
1 σφηνάκι λικέρ
πορτοκάλι
½ φλιτζάνι
σταφίδες άσπρες
½ φλιτζάνι
καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις
σταφίδες στο λικέρ για ½ ωρίτσα.
Χτυπάμε με σύρμα
χειρός, το λάδι, το χυμό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα
υπόλοιπα υλικά, με το αλεύρι, στα υγρά.
Ανακατεύουμε με
μία σπάτουλα να ενωθούν όλα μαζί.
Τα αδειάζουμε σε
ένα ταψί τριαντάρι .
Ψήνουμε περίπου
45 λεπτά στους 175 βαθμούς στον αέρα..
Καλή επιτυχία!!!
Η μεθυσμένη φανουρόπιτα δείχνει φοβερή! Μη μεθύσεις τον άγιο πρόσεξε, και δεν μας φανερώνει μετά τα αφανέρωτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρθούλα μου το θέλει και ο άγιος το λικεράκι του!Μη σου πω θα μας τα φανερώνει πιο γρήγορα!!!Φιλάκια!
Διαγραφήεξαιρετική η φανουρόπιτα σου και πολύ καλή η παρουσίαση σου να σαικαλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την φτιάξω τώρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΒοήθειά σας!!!
ΔιαγραφήΘα την φτειαξω
ΑπάντησηΔιαγραφή