Είναι νομίζω η
εποχή τους!
Οι
κολοκυθοκεφτέδες όπως και να τους κάνουμε είναι υπέροχος μεζές, φανταστείτε και
με τα φρέσκα τα μύδια,,,,,δεν σας λέω τίποτα!!!!!
Κολοκυθοκεφτέδες
με μύδια!
Υλικά:
2
κολοκυθάκια κίτρινα τριμμένα στο χοντρό
τον τρίφτη
2-3
κολοκυθοανθούς ψιλοκομμένους
1 κρεμμυδάκι
φρέσκο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Από ½ ματσάκι
μαιδανό, δυόσμο και άνηθο ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζάνι
ελαιόλαδο + λάδι για το τηγάνι
1 αυγό
100 γρ. φέτα
1 φλιτζάνι αλεύρι
για όλες τις χρίσεις
2-3 κ.σ.
καλαμποκάλευρο ( προαιρετικά)
1 κ.γλ. μπέκιν
1 φλιτζάνι σόδα
αναψυκτικό
1 φλιτζάνι
μύδια φρέσκα καθαρισμένα (μόνο την
ψίχα).
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα
κολοκυθάκια στον τρίφτη , τα αλατίζουμε
ελαφρώς και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να στραγγίσουν.
Τα στύβουμε να φύγουν και τα υπόλοιπα υγρά και τα βάζουμε
μέσα σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (με προσοχή το αλάτι γιατί τα είχαμε
αλατίσει λίγο προηγουμένως).
Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό.
Προσθέτουμε και
τα αχνισμένα μύδια.
Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να
ψηθούν και από τις δύο πλευρές, και να πάρουν ωραίο χρώμα, τους σερβίρουμε
ζεστούς.
Υπέροχος τσιπουρομεζές!
Καλή όρεξη!!!
Λατρεύω τα μύδια και θα το φτιάξω σύντομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για την ιδέα
Αξίζει τον κόπο, Ξανθή μου!!! Καλή επιτυχία!!!
ΔιαγραφήΕ, ας στο καλό σου πια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι αλλά να γράφω δεν μπορώ,,,,εσένα δεν σε φτάνουμε,,, και γράφεις και μαγειρεύεις φανταστικά,,,,, φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΠωπωπω τέλειο Ζουζου μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Γεια σου γλυκιά μου Ρούλα!!! Κάνε το γίνονται τέλειος ουζομεζές!!!
ΔιαγραφήΤι να πω;!!! Συνδύασες δύο πολύ αγαπημένα μου υλικα: τα μύδια και τα κολοκυθάκια. Τα λατρεύω και τα δυο! Φαντάζομαι την νοστιμιά των κεφτέδων σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα.
Γεια σου ειρήνη, και μύδια τις ώρας παρακαλώ,τα βγάζει ο άντρας μου, δεν εμπιστεύομαι τα αγοραστά!Καλό σου βράδυ!
Διαγραφήωραίος ο συνδυασμός ..και πρωτότυπος για μένα...να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχος μεζές!!!Καλό σου βράδυ!!!
ΔιαγραφήMas exeis trellanei!!
ΑπάντησηΔιαγραφήFoveros mezes!!!!
Ναι, αν ξέρεις από θαλασσινά!!!Φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΜεζές απίστευτος και ζουζουνίστικος...μπράβο σου Ζουζού μου..θα το καταγράψει ο σκληρός δίσκος όταν βρεθούν φρέσκα μύδια...σου έχω μπλε φεγγάρι απο το blog μου..όταν έχεις χρόνο πέρνα,,φιλάκια καιι αγκαλίτσα στη Ζουζού!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή