Υλικά για την
πουτίγκα:
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κ.σ. βούτυρο
1 βανίλια
2 κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο
2 κ.σ. σκόνη για σαντιγί
2-3 σταγόνες ασάνς πικραμύγδαλου
Για τη σάλτσα
2 ροδάκινα
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές κόρν
φλάουρ
½ φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και
βράζουμε τα ροδάκινα με το νερό. και τη ζάχαρη.
Διαλύουμε το κόρν φλάουερ σε μισό φλιτζάνι νερό
Διαλύουμε το κόρν φλάουερ σε μισό φλιτζάνι νερό
Σε μία κατσαρόλα
ανακατεύουμε συνέχεια το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και λίγες σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου και το αλεύρι με σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει.
Όταν κρυώσει λίγο βάζουμε το βούτυρο την σκόνη σαντιγί, τη μαρμελάδα και συνεχίζουμε το χτύπημα, ή με το μίξερ 2-3
λεπτά.
Καλή μας όρεξη!!!
Υπέροχη εμφάνιση !!!! Φαντάζομαι τι υπεροχη γεύση που θα έχει με τόσο ωραία υλικά !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλα υπεροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικά ωραίο χρώμα της σάλτσας,η οποία έγινε με τα αγαπημένα μου λευκόσαρκα ροδάκινα!Αυτά τα γλυκάκια τα λατρεύω για την ελαφριά σύστασή τους,την ταχύτητα με την οποία παρασκευάζονται και την απίθανη ραφινάτη γεύση τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφα τα σκαλιστά μπωλ ,που επέλεξες να σερβίρεις τη νόστιμη πουτίγκα!!!
Καλή σου μέρα με πολλά πολλά φιλάκια!
Ωραίο!!!! πολύ του γούστου μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι
πολύ ωραία η πρότασή σου και εξαιρετική η παρουσίασή της! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ!
Κουκλίτσες μου γεια σας, τώρα μπόρεσα να δω τα σχόλιά σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρεμούλα υπέροχη παραδοσιακή με αλευράκι, ( το προσέξατε;;;)και ροδάκινα από την ροδακινιά μας, την όψιμη την λευκόσαρκη, την αρωματική!!!
Σας ευχαριστώ όλες και σας στέλνω φιλιά πολλά, ξεχωριστά στην κάθε μία!!!
Καλό σας βράδυ!!!
Είσαι καταπληκτική λέμε.............οι κρέμες είναι τρελή μου αδυναμία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή