Κρουασάν με καρύδια και παρμεζάνα!
Νόστιμα κρουασάν που τρώγω ντε σκέτα, ή γεμιστά με ότι γέμιση θέλουμε, με μία φετούλα κασέρι, γαλοπούλα ωραιότατο σαντουιτσάκι!!!
Υλικά:
125 γρ βούτυρο μαλακωμένο
σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι
γιαούρτι
1 ασπράδι αυγού
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι ζεστό
γάλα για να διαλύσουμε τη μαγιά
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
1 φλιτζάνι καρύδια
χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλεύρι όσο σηκώσει
για να γίνει μία μαλακιά ζύμη
1 κρόκο αυγού για
επάλειψη
Εκτέλεση:
Σε ένα φλιτζάνι
γάλα διαλύουμε την μαγιά.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γιαούρτι, το ασπράδι αυγού και λίγο λίγο αλεύρι ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη, προσθέτουμε συγχρόνως τα καρύδια και την παρμεζάνα.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γιαούρτι, το ασπράδι αυγού και λίγο λίγο αλεύρι ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη, προσθέτουμε συγχρόνως τα καρύδια και την παρμεζάνα.
Η ζύμη πρέπει να
μην κολλάει στα χέρια, να είναι μαλακιά όπως ο λοβός του αυτιού μας.
Αν θέλουμε
κάνουμε τη ζύμη με τα χέρια.
Σκεπάζουμε την
ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί περίπου 1 ώρα, σε ζεστό μέρος.
Παίρνουμε κομμάτια
ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, τα ανοίγουμε και τα τυλίγουμε δίνοντάς τα σχήμα
κρουασάν, ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε.
Τα περνάμε με τον
κρόκο του αυγού αραιωμένο με 2 κουταλιές νερό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι.
Καλή επιτυχία!
Εξαιρετικά τα κρουασανάκια!!!!Η προσθήκη του καρυδιού-που προσωπικά το λατρεύω-του δίνει μοναδική γεύση!!!Αλλά και η παρμεζάνα!Προσωπικά θα τα προτιμούσα σκέτα,έτσι όπως ακριβώς μας τα προτείνεις,αλλά και γεμιστά πιστεύω ότι είναι ανεπανάληπτα!!!Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου με πολλά πολλά φιλιά!
Γεια σου φωτεινή μου, τώρα μπόρεσα να δω τα μηνύματά σας. Τα κρουασανάκια να τα δοκιμάσεις αν σου αρέσει το καρύδι, καρύδι παρμεζάνα δένουν τρελά!!! Φιλάκια!!
ΔιαγραφήΜα τι λαχταριστά που δείχνουν!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σου έχουν ψηθεί υπέροχα!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Λενάκι μου σε χαιρετώ, σου εύχομαι καλό βράδυ!!! Φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ η ιδέα της παρμεζάνας αλλά για να είμαι ειλικρινής είμαι λίγο διστακτική για τα καρύδια!! Θα το δοκιμάσω όμως και μετά θα εκφέρω άποψη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ παρμεζάνα όπως και τα κασέρια πάνε πολύ ωραία με τα καρύδια, μην τα φοβάσαι! Φιλάκια Καλό βράδυ!!!
ΔιαγραφήΖουζού μου σ'έχασα..καλή βδομάδα να έχουμε κοριτσάκι μου..με ξετρέλανε η σημερινή σου πρόταση!!Εξαιρετική παρουσίαση όπως πάντα!!!!φιλιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου γλυκιά μου, ευχαριστώ πολύ πάντα με τον καλό σου το λόγο!!! Πολλά φιλάκια! Καλό βράδυ!!!
Διαγραφή