Μπισκότα με γλυκά
του κουταλιού και ξηρούς καρπούς!
Τα έχουμε ταράξει τα μπισκότα ή μπισκότι όπως τα λένε
οι φίλοι μας οι Ιταλοί!!!
Εγώ τα λέω
διπλοφουρνιστά και τα κάνω με ότι μου βρίσκετε στο σπίτι!
Πραγματικά είναι
πολύ νόστιμα και για το καφεδάκι είναι ότι πρέπει, κρατάνε και πολλές μέρες, λέμε αν μείνουν... λέμε!!
Υλικά:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο βιτάμ
100 γρ. βούτυρο βιτάμ
2 αυγά (από αυτά
το ένα ασπράδι για την επικάλυψη)
2 φλιτζάνια
αλεύρι + 2 κουταλιές για τα γλυκά φρούτα
2 κ.γλ μπέκιν
1 βανίλια
1 φλιτζάνι
φουντούκια και αμύγδαλα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα
διάφορα φρούτα κόντιτα ή γλυκά του κουταλιού στραγγισμένα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα γλυκά και τους ξηρούς καρπούς με τις δύο κουταλιές αλεύρι για να μην κολλήσουν
μεταξύ τους.
Προσθέτουμε στα
αυγά το αλεύρι και τα φρούτα πλάθουμε δύο μπαστούνια και τα τοποθετούμε σε ταψί
με λαδόκολλα.
Χτυπάμε το
ασπράδι του δεύτερου αυγού και περνάμε με πινέλο τα μπαστούνια της ζύμης.
Ψήνουμε 30 λεπτά στους
180 βαθμούς, τα βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν τα κόβουμε με ένα κοφτερό
μαχαίρι σε λεπτές φέτες .
Καλή επιτυχία!!!!
Τραγανά και υπέροχα μπισκότα που αξίζουν βραβείο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://lilaspurplethoughts.blogspot.gr/2013/11/blog-post_20.html